Raad zet streep door stiltecentrum 

Raad zet streep door stiltecentrum 

De raad van Roerdalen heeft een stokje gestoken voor het plan om aan de Paarloweg in Sint Odiliënberg een stiltecentrum voor mediterende vrouwen te bouwen. Wethouder Roland Slangen kreeg alleen de steun van zijn eigen fractie Roerstreek Lokaal! Behalve de oppositiepartijen Ons Roerdalen en PvdA-Groenlinks, stemden ook de coalitiepartners CDA en Democraten Roerdalen tegen.

Tekst: RoerdalenNU.nl - Bron: Raadsvergadering - Schetstekening: Omgevingsloket

Het aan de Maharishi verbonden Women's International Center for Inner Happiness en Welbeing wil op de locatie van de voormalige boerderij ’t Hemke een leefgemeenschap voor vrouwen bouwen. Tegen het plan voor het centrum, bestaande uit een hoofdgebouw met 50 kamers, een facilitair gebouw met gastenverblijf, keuken, kantoorgebouw en eetzaal, waren 389 zienswijzen ingediend. Om het plan te realiseren was een wijziging van het bestemmingsplan nodig van agrarisch naar maatschappelijk.

Hoewel het college naar aanleiding van de ingediende zienswijzen tegemoet is gekomen aan een aantal bezwaren, vindt een meerderheid van de raad het geplande bouwwerk te groot en te hoog en niet passend in het landschap van het Roerdal. Verder bestaat de vrees dat de Paarloweg niet berekend is op de verwachte verkeerstoename en dat het plan schade toebrengt aan de flora en fauna in het gebied. Ook de provincie Limburg heeft aangegeven dat het plan een inbreuk vormt op het karakter van het Roerdal.

Op de afbeelding: Zo zou het bezinningscentrum in Paarlo eruit komen te zien.

Gepubliceerd: 04 JUL 2024 - 08:47
Laatste update: 04 JUL 2024 - 09:55