Prinsenuitroepen in Roerdalen gaat vooralsnog door

Prinsenuitroepen in Roerdalen gaat vooralsnog door

De carnavalsverenigingen in Roerdalen hebben in overleg met de gemeente besloten om het uitroepen van de prinsen komende weekeinde vooralsnog door te laten gaan.

Achterliggende gedachte van dit gezamenlijke besluit is voorkomen dat carnavalsvierders naar andere dorpen trekken om daar het carnavalsseizoen te openen. Ook de maatschappelijke effecten hebben een rol gespeeld bij het besluit. Twee jaar op rij geen carnaval zou voor de kleine carnavalsverenigingen in Roerdalen op den duur onhaalbaar zijn.

De carnavalsverenigingen wijzen er in hun gezamenlijke verklaring op dat ze zich te allen tijde zullen conformeren aan de geldende wet- en regelgeving. Ze doen een dringend beroep op inwoners om bij klachten thuis te blijven en zich te laten testen. Ook zal er streng gecontroleerd worden op de QR-code en een geldig ID. Als maximaal aantal bezoekers geldt 75 procent van de zaalcapaciteit.

Mocht het kabinet morgen alsnog besluiten nemen die de organisatie van het prinsuitroepen niet mogelijk maken, zal alsnog besloten worden om de activiteiten af te gelasten.

Gepubliceerd: 10 NOV 2021 - 14:53
Laatste update: 10 NOV 2021 - 14:57