Posterholt in beweging met eigen kwiekroute

Posterholt in beweging met eigen kwiekroute

Afgelopen vrijdag vond de officiële opening van de Kwiek Beweegroute in Posterholt plaats. Zo’n 60 enthousiastelingen waren naar Dörpshoes de Beuk gekomen om bij de start aanwezig te zijn.

Annemieke Drohm, initiatiefneemster van deze route, vertelt over de partners die meegewerkt hebben aan de oprichting: “Gemeente Roerdalen en het Beweegakkoord Roerdalen verleenden een belangrijke adviserende en financiële rol bij de totstandkoming. De Postaert, Fysiotherapie Posterholt en de Zorggroep zijn ook partner en zullen met de route vooral praktisch aan de slag gaan, door met bewoners en cliënten op pad te gaan. Natuurlijk!Postert en Wonen Limburg zien vooral ook de maatschappelijke waarde: mensen kunnen elkaar hier ontmoeten, samen bewegen, onderweg hun verhalen delen en bij het start- en eindpunt van de route een kop koffie drinken samen. Dörpshoes de Beuk is nog niet helemaal klaar, maar biedt hier dadelijk de perfecte gelegenheid toe.”

Informatiebord
Na deze introductie kwam wethouder Jacqueline Westhelle-Aelen aan het woord. Voordat zij als wethouder aan de slag ging, was zij via speeltuin ’t Vinkenès ook betrokken bij de eerste ideeën voor de beweegroute. Nadat de werkgroep de jeugd van Posterholt al meer naar buiten had weten te krijgen, door middel van de vernieuwing van de speeltuin aan de Rector van den Boornlaan, wilde zij ook graag voorzien in de behoefte van ouderen om meer te bewegen. Samen met Manuel Wijffels, de bedenker van Kwiek, onthulde wethouder Westhelle-Aelen het informatiebord op de hoek Heerbaan- Nieuw Holsterweg. Zij prees hierbij de mogelijkheden van de vrij toegankelijke route, die door jong en oud te gebruiken is, alleen of in groepsverband.

De route
En toen was het moment daar dat de route gestart kon worden! De eerste opdracht, schouders draaien, werd door iedereen enthousiast uitgevoerd. Door het volgen van oranjewitte pijltjes werden alle zestien opdrachttegels nagelopen en zorgvuldig uitgevoerd door de deelnemers te voet. Sommige met rollator, stokken of rolstoel. Ondertussen werd er vrolijk gepraat en zelfs liedjes gezongen! Bij de opdracht armen ronddraaien, werd door deelneemster Roos de tekst van het kinderliedje Zo gaat de molen van “Zo gaan de wieken” veranderd in “Zo gaan de Kwieken, de Kwieken”. Gezien de hoge temperatuur werden de ijsjes, aangeboden door Fysiotherapie Posterholt, met smaak opgegeten onderweg. Eenmaal teruggekeerd bij de Beuk waren de reacties zeer positief: “Wat een leuk initiatief, van deze beweegroute gaan we vast en zeker nog veel plezier beleven!”

Informatie
Wilt u zelf ook lekker bewegen door de route te lopen? Kom naar Dörpshoes de Beuk! Op het informatiebord vindt u alle belangrijke informatie over de route. Via de QR-code op het bord is de route eventueel ook nog te downloaden. Daarnaast bestaan nog de mogelijkheden van het ophalen van een folder bij één van de bovengenoemde partners of het bekijken van de Facebookpagina Kwiek Beweegroute Posterholt voor meer informatie.

Op de foto: Wethouder Jacqueline Westhelle-Aelen (links) met naast haar initiatiefneemster Annemieke Drohm bij de opening van de Kwiek Beweegroute in Posterholt.

Klik HIER om het kaartje van de kwiekroute en de aanwijzingen te downloaden. 

Gepubliceerd: 23 JUN 2022 - 08:47