Plekjes vrij bij 'Meer bewegen voor ouderen'

Plekjes vrij bij 'Meer bewegen voor ouderen'

Iedere dinsdagmorgen vindt om 10.30 uur in de Blokhut MBvO plaats. Dat betekent: Meer Bewegen voor Ouderen. Iedereen die ouder is dan 55 jaar is welkom.

Meestal beginnen we met een warming-up, lekker warmlopen, in de zaal/door de zaal. Vervolgens gaan we oefeningen doen die onze spieren sterker en soepeler maken, we zitten dan op de stoel. We gebruiken meestal klein materiaal zoals een bal, kegel, ring of stokje. Soms gebruiken we de stoel ook als steun, voor balansoefeningen, been en heupoefeningen. Iedereen doet mee op zijn eigen manier. Alles is goed, als je maar plezier hebt. Dat is heel goed voor je hersenpan.

Op deze manier proberen we onze mobiliteit zo goed mogelijk in stand te houden, blijf je fit en houdt je plezier in het bewegen. Iedereen op zijn eigen manier met zijn eigen kunnen en niet kunnen. Kwaaltjes krijgen we toch wel, maar ermee omgaan, dat is de kunst.

Aan het einde van de les doen we een spelletje, waar het er meestal flink aan toe gaat! Veel lachen en plezier! Dus beste dames en heren, kom gerust eens langs en doe mee met deze actieve stoere groep! Welkom op dinsdagmorgen 10.30 uur in de Blokhut, Vlodrop.

Hopelijk tot gauw, we kunnen nog best een aantal stoere dames en heren gebruiken.

Gepubliceerd: 14 APR 2022 - 10:51