Plannen voor ingrijpende facelift van Vlodrop

Plannen voor ingrijpende facelift van Vlodrop

Vlodrop staat op de drempel van vooravond van een ingrijpende facelift. Als alle plannen doorgaan, krijgt het voorzieningencentrum van het dorp een grootschalige opknapbeurt.

Op woensdag 8 en donderdag 9 september waren er bij de Blokhut twee informatiebijeenkomsten over de voorzieningen in het dorp. Het was mooi weer, dus iedereen kon buiten bij de presentatie aanwezig zijn. Op beide avonden waren ongeveer 80 inwoners aanwezig. De woordvoerder van de Stuurgroep Dorpsaccommodaties Vlodrop (SDV) nam de aanwezigen mee door het lange traject van voorbereiding. Al jaren zijn inwoners actief om in hun dorp goede voorzieningen te krijgen en te behouden. Samenwerking met stichtingen en verenigingen, kortom met alle betrokkenen, bleek de sleutel tot succes. De coronapandemie maakte het extra lastig om de inwoners te betrekken bij de stappen die nodig bleken om de realisatie van de voorzieningen mogelijk te maken.

Wat gaat er veranderen?
Het gaat hierbij om de Blokhut, die na goedkeuring van de plannen, een flinke opknapbeurt krijgt. Daarmee voldoet hij weer aan de eisen van deze tijd. De Blokhut wordt het Dorpshuis en de plek voor de jongeren. De sporthal wordt afgebroken. Daarvoor in de plaats komt een sportzaal, die voldoet aan de eisen voor de binnensporten en de gymles voor de school. De sportzaal is tevens geschikt voor evenementen. Bij de sportzaal komt een gemeenschappelijke ruimte, waar mensen elkaar na het sporten kunnen ontmoeten en waar een drankje gedronken kan worden.
Vanuit deze ruimte kan een oogje in het zeil worden gehouden op het buitenbad. Het buitenbad maakt immers ook onderdeel uit van het geheel. Op de hoek van de Angsterweg en de Sportlaan komt de nieuwe school. Er staat druk op de bouw van de nieuwe school, want de huidige voldoet niet meer aan de eisen.

Medewerking
Inmiddels is bij de inwoners van Vlodrop huis-aan-huis een flyer verspreid waarin gevraagd wordt of ze medewerking willen verlenen aan de plannen. De samenwerking met de gemeente is in de afgelopen periode heel goed geweest. Zonder een echte toezegging te hebben gekregen, wordt er toch van uitgegaan dat deze voorzieningen, die gepland staan voor de raadsagenda van november of december er gaan komen. Zeker als het hele dorp de plannen steunt.

Op de afbeelding is te zien hoe het nieuwe gebouw bij de sporthal eruit komt te zien.

(Tekst: Mieke Schotemeijer – Afbeelding: Artist Impression)

Gepubliceerd: 06 OKT 2021 - 17:14
Laatste update: 06 OKT 2021 - 18:59