Plan voor woningen aan Muytertweg in Herkenbosch

Plan voor woningen aan Muytertweg in Herkenbosch

Meerdere eigenaren in het gebied Hammerstraat - Muytertweg in Herkenbosch hebben bij de gemeente geïnformeerd naar de mogelijkheden om in het gebied woningen te bouwen. Er is inmiddels een voorlopige stedenbouwkundige schets gemaakt. Die gaat uit van de bouw van 10 boerderijwoningen, 7 vrijstaande woningen, 16 rijwoningen en 11 seniorenwoningen. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel om in het gebied woningen te bouwen, gaat de gemeente met de eigenaren om tafel zitten om de mogelijkheden te bespreken

Het gaat om de locatie aan de Muytertweg en de Hammerstraat, met daar tussenin de Kruisweg. Dit gebied heeft momenteel nog een agrarische bestemming. Om de karakteristieke bebouwing en structuur van met name de Hammerstraat en deels ook de Muytertweg te behouden is ervoor gekozen om een stedenbouwkundige schets op te stellen die past bij de omgeving. Op basis hiervan kan met de omwonenden en de eigenaren worden bekeken of op deze locatie woningbouwontwikkeling in de vorm van een inbreidingsplan haalbaar is.

Fases
Als er groen licht wordt gegeven voor de plannen is het de bedoeling dat ontwikkeling in fases plaatsvindt. Begonnen wordt met de herontwikkeling van de twee aanwezige agrarische bedrijfslocaties aan de Muytertweg 5 en 8. Door dit als eerste op te pakken worden de agrarische bedrijven binnen de kern gesaneerd. Ook kan hiermee de aanwezige lintstructuur van de Muytertweg voor het overgrote deel gehandhaafd blijven. Daarnaast heeft deze fase een beperkte impact op de nog aan te leggen ontsluiting van het gebied. Fase 1 omvat negen woningen. Daarna komt het gebied achter Hammerstraat 24 en Muytertweg 5 aan de beurt. Fase 3 betreft het resterende gedeelte gelegen aan de Kruisweg.

Behoefte
Bij het ontwikkelen van de plannen moet de behoefte aan de woningen worden aangetoond. Inmiddels is gesproken met drie betrokken eigenaren in het gebied. Twee van hen, de eigenaren van de agrarische percelen, hebben zelf al concrete plannen. De gemeente verwacht dat deze plannen aansluiten bij de stedenbouwkundige opzet. Nadat de raad heeft ingestemd met het voorstel zal het plan nader worden uitgewerkt. Ook worden dan de eigenaren die nog niet zijn betrokken bij de stedenbouwkundige opzet per brief geïnformeerd en uitgenodigd voor een gesprek.

Bij de afbeelding: De stedenbouwkundige schets van het inbreidingsplan.

Tekst: Redactie RoerdalenNU.nl – Schets: Gemeente Roerdalen

Gepubliceerd: 17 FEB 2022 - 10:12
Laatste update: 18 FEB 2022 - 11:34