Plan voor verkeersmaatregelen op Boomstraat krijgt vervolg

Plan voor verkeersmaatregelen op Boomstraat krijgt vervolg

De gemeente Roerdalen houdt donderdag 8 september een informatieavond over de verkeersremmende maatregelen op de Boomstraat. Er wordt uitleg gegeven waarom de eerder geplande pilot is stilgelegd. Ook komt het nieuwe conceptplan op tafel.

In januari 2022 ontvingen de bewoners aan de Boomstraat in Posterholt een brief van de gemeente Roerdalen. Er zou een pilot gestart worden van 1 jaar met Gumatec verkeersdrempels. Inmiddels is bekend geworden dat deze pilot is stilgelegd door de gemeente, omdat er ook zorgen leefden bij omwonenden. Zo gaven bewoners onder andere aan zorgen te hebben over mogelijke geluidsoverlast en trillingen.

Nieuwe plannen
Wij zijn als werkgroep in gesprek gebleven met de gemeente Roerdalen en er zijn nieuwe plannen gemaakt. Straatbewoners zijn het er namelijk wel over eens dat er te hard gereden wordt in de Boomstraat. Er ligt nu een voorstel van de gemeente Roerdalen klaar om in de straat as-verspringen te creëren. Dit wil men doen met behulp van bloembakken en parkeervakken. Zo wordt het verkeer altijd gedwongen om af te remmen bij tegemoetkomend verkeer.
Wij hebben als werkgroep het concept mogen inzien en hebben verbeterpunten aangegeven. Zo proberen wij zoveel mogelijk aan te sluiten op onder andere de huidige parkeerbehoefte in de straat en het toegankelijk houden van in-/uitritten van lokale ondernemers en bewoners. De huidige wegversmallingen zullen gehandhaafd blijven. Tevens is het plan om de kruising met de Winkelweg te verhogen (zoals kruising Hoofdstraat-Nieuw Holsterweg). Wij hebben voorgesteld om vrachtverkeer te weren in heel Posterholt en alleen toegankelijk te maken voor bestemmingsverkeer, zoals dit nu in Sint Odiliënberg, Melick en Herkenbosch al het geval is.

Smiley-borden
Momenteel hangen er twee smiley-borden in de Boomstraat, die de snelheid van het verkeer in beide richtingen meet. Wij zien dat deze borden al een positieve uitwerking hebben op het meeste verkeer. De meetgegevens zal de gemeente Roerdalen ook met ons delen.

Infoavond
De gemeente Roerdalen organiseert een infoavond op donderdag 8 september 2022 om 19.00 uur, locatie volgt z.s.m. Doel van deze open infoavond is om met alle geïnteresseerden het conceptplan “verkeersmaatregelen Boomstraat” te delen en uitleg te geven over het stilleggen van de eerder geplande pilot. Op- en aanmerkingen op het gepresenteerde concept, kunnen meegenomen worden in het definitieve plan.
Wij hopen na al onze inspanningen op verkeersmaatregelen, die ervoor zullen zorgen dat men zich en veilig in het verkeer kan bewegen, maar dat ook een goede doorstroom als ontsluitingsweg van ons dorp behouden blijft. De Boomstraat is een kinderrijke straat, ook voor hun veiligheid is verandering gewenst.

Werkgroep Verkeersmaatregelen Boomstraat
Job Wolters, Karin van de Wiel, Pierre Boosten, Davy Deteren en Annemieke Drohm

Gepubliceerd: 28 JUL 2022 - 08:57
Laatste update: 31 JUL 2022 - 09:06