Petrusberg laat lege plek achter

Petrusberg laat lege plek achter

De Petrusberg is verdwenen. De sloop van het voormalige verpleeghuis is afgrond. Wat rest is nog wat puin en vooral veel zand. Dat is mooi te zien op deze prachtige dronefoto van Dylan Gootzen.

Bij het slopen, strippen en ontmantelen van het gebouw zijn de vrijgekomen materialen weer geschikt gemaakt voor hergebruik voor andere doeleinden zoals renovatie- en nieuwbouwprojecten. Denk bijvoorbeeld aan hout, planken, deuren en kozijnen, systeemwanden en -plafonds, dakpannen en (beton-)puin. De vlaggenmasten die voor de ingang stonden hebben inmiddels een plekje gekregen bij de Molen van Verbeek.

Op de foto is goed te zien dat het woongebouw Bergerhof is blijven staan. Dit gebouw, destijds bedoeld als aanleunwoningen van het verzorgingshuis Petrusberg, stond los van de Petrusberg. De ontkoppeling was daardoor eenvoudig te realiseren, hoewel het natuurlijk wel precisiewerk was.
Sinds 15 oktober 2019 stond het voormalig verpleeghuis aan de Willem Alexanderlaan 1 leeg. Op de plek van de Petrusberg komen 31 nieuwe woningen: levensloopbestendige woningen en appartementen met een lift. Voordat met de bouw kan worden begonnen, wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Daarna gaan de bouwwerkzaamheden van start.

Foto: Dylan Gootzen

Gepubliceerd: 09 MAA 2022 - 17:09