Paul Deckers stopt bloemversiering op Sint Pietersplein in Rome

Paul Deckers stopt bloemversiering op Sint Pietersplein in Rome

De iconische woorden “Bedankt voor de bloemen uit Nederland” zullen nooit meer klinken. Bloemist Paul Deckers uit Posterholt stopt met de bloemversiering op het Sint Pieterplein in Rome. Dat laat hij in een persbericht weten.

De gevolgen van Covid-19 zijn voor alle nationale en internationale evenementen enorm. Ook Nederlands meest bekende internationale bloemenproject: de florale aankleding op het Sint Pietersplein in Rome met Pasen, is in 2020 en 2021 niet gerealiseerd vanwege de pandemie.

Covid-19 heeft de nieuwe sponsoren van #bloemenvoordepaus helaas doen besluiten af te zien van de eerder toegezegde sponsoring van het project. Dit betekent voor floraal vormgever Paul Deckers, sinds 1988 betrokken bij het project en sinds 2015 verantwoordelijk voor de hele organisatie en realisatie van de bloemversiering op het Sint Pietersplein, het einde van een meer dan 35-jarige traditie. Het project dat geïnitieerd is door de gebroeders Van der Voort in 1985 en voortgezet door Paul Deckers is geworteld in de Nederlandse samenleving met de befaamde spreuk: “Bedankt voor de bloemen”.

"De realisatie van de jaarlijkse bloemversiering, samen met mijn fantastische team, alle betrokken partijen en kwekers, zie ik als een voorrecht en eer!” zegt Deckers. “Ik ben dankbaar dat wij jarenlang de mogelijkheid hebben gehad de Nederlandse bloemsierkunst en sierteelt op een internationaal platform te mogen presenteren. Dat ik van Paus Franciscus in 2015 de Pauselijke onderscheiding "Bene Merenti" mocht ontvangen is voor mij de kroon op mijn werk. Zowel Paus Johannes Paulus II, Paus Benedictus XVI én Paus Franciscus spraken hun dank uit voor de bloemen uit Nederland. Dit compliment is uniek en van bijzonder grote waarde.”

Op de foto: De Posterholtse bloemist Paul Deckers tekende ieder jaar voor een bloemenzee op het Sint Pietersplein in Rome. 

Foto: Facebook Paul Deckers.

Gepubliceerd: 27 JAN 2022 - 10:34
Laatste update: 27 JAN 2022 - 11:30