Paar uit ’t Reutje loopt Kennedymars plus 28 kilometer extra voor goed doel

Paar uit ’t Reutje loopt Kennedymars plus 28 kilometer extra voor goed doel

Alsof de Kennedymars van 80 kilometer nog niet uitdagend genoeg is. Gerdy en Fred Dohmen uit ’t Reutje willen komend weekeinde aan de route van de Kennedymars nog eens 28 kilometer extra vastplakken. Ze doen dit om geld op te halen voor Topsport for Life.

Of ze het redden, weten Gerdy en Fred niet. “Geen idee. We zullen er in ieder geval vol voor gaan en desnoods onze uiterste grenzen opzoeken, zolang het verantwoord is. Ons volgteam zal dat in de gaten houden. Hopelijk zijn er mensen die eventueel stukjes met ons mee willen lopen. Vooral ’s nachts of vanaf Thorn waar wij de 80 kilometer er eigenlijk op hebben zitten en aan de 28 extra kilometer gaan beginnen naar Sittard.”

Wandelkilometers
Gerdy en Fred Dohmen wonen in 't Reutje. Gerdy (43) werkt als assistent-drogist bij het Kruitvat in Herkenbosch. Fred (55) is tankwagenchauffeur bij transportbedrijf Jan Dohmen in Herkenbosch. Beiden hebben al de nodige wandelkilometers in de benen zitten. Gerdy volbracht de 80 kilometer lange Kennedymars al vijf keer, Fred zelfs al 26 keer. Ook tijdens vakanties wordt er volop gewandeld. Maar bij wat het paar komend weekeinde van plan is, verbleken alle vorige deelnames. Fred legt uit: “We vertrekken vrijdagavond om 23.00 vanaf de Sint Josephstraat 17 in het Reutje en lopen dan via de omgekeerde Kennedymarsroute naar de Markt in Sittard. Daar hopen we zaterdag tegen 5.00 uur ’s morgens aan te komen. Na een bakje koffie beginnen we dan aan de 80 kilometer lange route van de Kennedymars. Bij onze doorkomst in ’t Reutje hebben we er dan dus 56 kilometer opzitten en hebben we er nog 52 te gaan.”

Avontuur
Als het avontuur lukt, hebben ze na afloop 108 kilometer op de teller staan. Gerdy en Fred gaan deze uitdaging aan met een speciaal doel voor ogen. Ze willen geld ophalen voor Topsport for Life. Deze vrijwilligersorganisatie ondersteunt mensen met levensbedreigende ziektes, zoals ALS en kanker, op sociaal en maatschappelijk gebied. Bijvoorbeeld door het organiseren van leuke dagjes uit, vakantiereizen enz. Topsport for Life is opgezet door (voormalige) topsporters en bestaat uit louter vrijwilligers. De organisatie krijgt geen overheidssubsidie en draait volledig op sponsoring en giften. Fred: “Nadat ik voor de 25e keer aan de Kennedymars had deelgenomen, wilde ik ermee stoppen. Ik vond het mooi geweest. Helaas werd toen bij een collega van mij ALS geconstateerd. Het raakte ons diep hoe deze ziekte een boom van een kerel, met passie voor zijn werk, zienderogen sloopte. Wij hebben toen besloten nog één keer de Kennedymars te gaan lopen voor een door hem aangedragen goed doel. Dat werd Topsport for Life.”

Mooi bedrag
Dat was drie jaar geleden. Gerdy en Fred haalden destijds met hun deelname aan de Kennedymars een mooi bedrag aan sponsorgeld op. De betreffende collega is inmiddels overleden. Ter nagedachtenis aan hem willen ze er nog een keer voor gaan, maar nu met een extra uitdaging. “Dit doen we om nog meer mensen en bedrijven te motiveren ons te sponsoren voor Topsport for Life.” Sinds carnaval is het paar in training. De afgelopen weken hebben ze extra kilometers gemaakt. Fysiek zijn ze er klaar voor, maar ook het mentale aspect gaat een rol spelen. “Zeker vrijdagnacht in het pikkedonker tussen Maria Hoop en Susteren zal zwaar worden. En ook dat we vrijdagnacht niet slapen zal ons zaterdag gaan opbreken. Ons streven is om binnen 24 uur te finishen. Maar als het meer wordt, is dat geen probleem. We kunnen tot 1.00 uur zaterdagnacht binnenkomen op de Markt in Sittard.”

Overmaken
Mensen die Gerdy en Fred willen sponsoren kunnen een bedrag overmaken op het speciale rekeningnummer: NL 81 RBRB 0787 6701 97 ovv ‘Kennedymars + 28 voor Topsport for life’.
Ook staat er tijdens de doorkomst in ‘t Reutje bij de fanfarezaal een collectebus waar mensen een donatie in kunnen stoppen. Uiteraard neemt het paar ook persoonlijk donaties aan. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Kennedymars+28 voor Topsport for life | Facebook. Of neem contact op via: fredjezelf@life.nl 

Gepubliceerd: 10 APR 2022 - 18:15
Laatste update: 12 APR 2022 - 15:56