Opening Kwiek Beweegroute Posterholt

Opening Kwiek Beweegroute Posterholt

Vrijdag 17 juni (13.00 uur) openen de wethouders Jacqueline Westhelle-Aelen en Loes Vestjens de Kwiek Beweegroute in Posterholt. 

Wat is Kwiek ook alweer?
De Kwiek Beweegroute is een route die gebruik maakt van bestaand straatmeubilair. De route is te volgen door middel van oranje-witte pijltjes op de stoepen en onderweg vindt men speciale tegels met opdrachten. De oefeningen zijn afgestemd op de dagelijkse activiteiten, zoals reiken, lopen, traplopen enz. De route is voor iedereen toegankelijk. Er zijn voldoende banken geplaatst om tussendoor de wandeling te onderbreken.

Hoe loopt de route?
De start en finish van de route ligt bij onze partner Dörpshoes de Beuk, op de hoek van de Heerbaan/Nieuw Holsterweg. Daar komt ook het informatiebord met een overzicht van de gehele route, die tijdens de opening onthult zal worden. Daarna loopt de route langs het zogenoemde “zorgstraatje” aan de Nieuw Holsterweg, waar bij onze partners Praktijk Posterholt en de Zorggroep (Groene Kruisgebouw) ook opdrachttegels te vinden zijn. Via de Brouwersstraat, het Raadhuisplein, onder “het tunneltje” door, vervolgt de route zijn weg een klein stukje langs de Heerbaan. Nadat de eerste weg naar rechts is ingeslagen, komt men via de Hoofdstraat bij de Markt uit. De Hoofdstraat wordt gevolgd tot aan de kerk, om via de Nieuw Holsterweg en de Kloosterhof komt men bij onze partner De Postaert uit en is het start/- en eindpunt bij het Dörpshoes vlot weer bereikt. Daar kan in de toekomst na afloop van alle inspanningen samen een bakje koffie of thee worden gedronken. Bij bovengenoemde partners zullen ook folders te vinden zijn met uitleg over Kwiek Beweegroute Posterholt en de routekaart.

Komt u ook bewegen?
De beweegroute is allereerst bedoeld voor onze partners, zoals o.a. de bewoners van kleinschalig woonzorgcentrum de Postaert. Wonen Limburg wil ook graag de leefbaarheid in de kern hiermee vergroten, waar de eigen huurders, maar ook de rest van de gemeenschap bij gebaad is. Iedereen kan gebruik maken van de route: jong en oud, arm en rijk, minder mobiel enz. De route is ook leuk om bijvoorbeeld samen met een buur of vriend/vriendin te lopen. Er zullen vast ook spontane ontmoetingen plaatsvinden. In de toekomst hopen wij ook nog meer begeleide activiteiten te organiseren, zodat iedereen bij ons komt bewegen!

Programma:
12.30 uur Inloop met koffie en thee bij Cultureel Centrum de Beuk;
13.00 uur Officiële opening door wethouders Westhelle-Aelen en Vestjens;
13.15 uur Start van de eerste wandelgroep (onder begeleiding);
Misschien wilt u zelf de route uitproberen of juist liever begeleid door één van onze partners. Vraag gerust bij de aanwezige initiatiefnemers naar de mogelijkheden.

Partners van de Kwiek Beweegroute Posterholt: Gemeente Roerdalen - Praktijk Posterholt - De Zorggroep - De Postaert - Speeltuin 't Vinkenès - Wonen Limburg - Dörpshoes de Beuk - Beweegakkoord Roerdalen - Natuurlijk!Postert

Op de foto: Initiatiefnemers van de Kwiek Beweegroute zetten met medewerkers van de gemeente de route uit.  

Gepubliceerd: 09 JUN 2022 - 08:43
Laatste update: 15 JUN 2022 - 10:49