Opening geluksplek en lezing van geluksambassadeur Leo Bormans

Opening geluksplek en lezing van geluksambassadeur Leo Bormans

Op maandag 20 maart is de Internationale dag van Geluk van de Verenigde Naties. De gemeente Roerdalen wil dit graag vieren met de inwoners en ondernemers van Roerdalen. Dit gebeurt op dinsdag 21 maart met twee activiteiten: de opening van geluksplek 8 in Lerop. Én de gratis lezing Hooptimisme van Leo Bormans bij Kasteel Daelenbroeck. Komt u ook?

Het heeft een tijdje geduurd maar het is eindelijk zover. Onze geluksplekken zijn weer compleet nu geluksplek 8 is verhuisd naar een prachtige plek in Lerop. Dit is tevens kindergeluksplek 3 die nu dus ook een nieuwe stek heeft gevonden. De locatie bij de Roer gaf veel inspiratie voor de geluksopdrachten die bezoekers op deze plek kunnen uitvoeren. De feestelijke onthulling is op dinsdag 21 maart om 15.00 uur. De geluksplek ligt in Lerop bij de kruising Veestraatje – Leropperweg. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor wie het leuk vindt, is er aansluitend nog een korte wandeling met gids Joyce Hendrickx van Biezunjer.

Lezing hooptimisme
Waar vinden we nog een beetje geluk en hoop in moeilijke tijden? Dat onderzoekt geluksambassadeur en auteur Leo Bormans. Op basis van The World Book of Happiness lanceerde hij in 2015 de geluksplekken in Roerdalen. De gedachte dat geluk maakbaar is en dat je kunt werken aan je eigen geluk en dat van anderen staat hierbij centraal. Acht jaar later ziet de wereld er een beetje anders uit. Meer dan ooit hebben we behoefte aan geluk maar vooral ook aan hoop. Leo schreef hierover het boek: Hooptimisme: 100 sleutels voor een hoopvol leven. De lezing op 21 maart is hierop gebaseerd.

Samen doen
Gelukscoördinator Laurens Bijl: “We zijn erin geslaagd om Leo Bormans nog eens naar Roerdalen te halen, met een positieve boodschap over geluk en hoop. We merken dat er daar ook in Roerdalen in deze roerige tijd veel behoefte aan is. Daarom vonden we het gepast om deze lezing aan te bieden aan onze inwoners en ondernemers. Want ook als het tegenzit, is de verbinding zoeken en samen doen nog steeds de beste aanpak. Of zoals Leo het zegt: ‘Hoop is optimisme met opgestroopte mouwen.’ Gun jezelf dus het geluk om erbij te zijn.”

Aanmelden
De lezing is op dinsdag 21 maart in de grote zaal van Kasteel Daelenbroeck (één van de officiële geluksplekken). Start 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur welkom met koffie en thee. Rond 21.00 uur ronden we af met een drankje. Vijf deelnemers winnen het boek Hooptimisme. Het aantal plaatsen is beperkt. Wilt u daarom laten weten dat u komt via kleingeluk@roerdalen.nl.  Graag uiterlijk donderdag 16 maart. Voor de opening van de geluksplek hoeft u zich niet aan te melden.

Leo Bormans is onder andere Distinguished Lecturer in Happiness Economics Research aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Meer op www.leobormans.be en www.degeluksvogels.com 

Op de foto: De nieuwe locatie van Geluksplek 8 biedt een prachtig uitzicht over het Roerdal.

Gepubliceerd: 03 MAA 2023 - 16:21
Laatste update: 05 MAA 2023 - 08:49