'Op deze manier brengt het Rijk ons aan de bedelstaf'

'Op deze manier brengt het Rijk ons aan de bedelstaf'

In de rubriek Speeddaten met de nieuwe raad stellen we aan de hand van een aantal tête-à-tête-vragen de nieuwe gemeenteraadsleden aan u voor. Wat beweegt hem of haar om raadslid te worden? Wie is de persoon achter het raadslid? Iedere week halen we telkens één raadslid voor het voetlicht. Deze keer is dat Gerrion van Elmpt-Huts uit Melick.

Naam: Gerrion van Elmpt-Huts.

Leeftijd: 67 jaar.

Woonplaats: Melick

Fractie: Democraten Roerdalen.

Beroep: Communicatieadviseur, gepensioneerd.

Verliefd, verloofd, getrouwd: Al bijna 44 jaar getrouwd met Pierre.

Hobby’s:
Tuinieren en wandelen met onze hond Luna. Daarnaast zijn Pierre en ik ook bij de Dog-Dancers. Dit is het demonstratieteam van Hondenschool Melick. Daarmee gaan we naar verzorgingshuizen om mensen een leuke middag met honden te bezorgen. Ook zitten we in de werkgroep De Fakkeldrager die zich inzet voor de restauratie van het beeld van kunstenaar Dolf Wong dat later deze maand onthuld wordt. Ook hopen we de Boerebroelof dit najaar eindelijk weer eens te kunnen vieren. Afgelopen jaar waren de poster met het boerenbruidspaar en de boerenfamilie al gedrukt en kon het feest niet doorgaan vanwege corona. Het bruidspaar staat nog steeds te popelen en met een beetje geluk gaat het dit jaar lukken.

Lidmaatschap verenigingen:
Verenigingen geen, maar wel enkele stichtingen. Voorzitter van stichting De Boemeleers, secretaris van de Boere-Broelof Melick en bestuurslid van de MAM.

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Iemand die niet snel opgeeft en een luisterend oor en open oog heeft voor de omgeving.

Waar heb je een gruwelijke hekel aan?
Aan mensen die liegen.

Wat trekt je aan in de functie van raadslid?
Als raadslid heb je de mogelijkheid om mensen te helpen of, als dat niet direct mogelijk is, mensen de weg te wijzen waar ze hulp kunnen krijgen. Het werk van een raadslid is heel divers, daarom is het zo interessant en boeiend en je komt met veel mensen in contact. Het kost natuurlijk tijd, maar je bent dan wel op de hoogte van veel zaken die in Roerdalen spelen op politiek gebied. Keuzes maken is soms lastig, want wat voor de ene persoon goed is, kan voor de andere persoon niet goed zijn. Het is mooi om zaken voor elkaar te krijgen waar onze inwoners écht iets aan hebben. Daar word ik altijd blij van.

Waar zou je nog eens naartoe willen op vakantie?
Ik heb geen specifieke wens en met de coronatoestanden wil ik liever niet echt ver weg gaan.

Waar kan jij wakker van liggen?
Van al de opgaven die we als gemeente van Den Haag opgelegd krijgen. Daar zijn vaak onmogelijke opdrachten bij, maar we moeten ze hoe dan ook toch oplossen.

Waar wil je je als raadslid vooral voor inzetten?
In principe voor alle mensen van Roerdalen. Daarbij hebben de ouderen toch een apart plekje in mijn hart. Zij hebben in het verleden voor ons gezorgd en nu is het tijd om voor hen te zorgen als dat nodig is. Een speciale wens heb ik dat ouderen, die alleen AOW hebben of aangevuld met een klein pensioentje, geholpen worden. Zeker in deze zware tijden met al de prijsverhogingen. De gemeente heeft veel potjes die gebruikt kunnen worden. Hiermee doe ik dan ook een oproep aan al de ouderen, die niet meer rond kunnen komen, om contact te leggen met de gemeente (het Sociaal Team) om een afspraak te maken of er hulp geboden kan worden.

Welke dag of welk moment uit je leven zou je willen herbeleven?
Vakantie in Venezuela.

Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd?
Mezelf te blijven.

Waar zie je het komende jaar tegenop?
Door de maatregelen vanuit Den Haag zal er een verdere tweesplitsing komen tussen arm en rijk. Er zullen meer arme mensen komen vanwege de dramatische prijsstijgingen en waarschijnlijk zullen de prijzen nog verder stijgen. Op deze manier brengt het Rijk ons aan de bedelstaf. Ook de gemeente moet steeds meer dure taken op zich nemen, die door het Rijk naar de gemeenten zijn doorgeschoven.

Wat is het spannendste wat je hebt gedaan of meegemaakt?
De diverse operaties die ik heb moeten ondergaan.

Gepubliceerd: 05 MEI 2022 - 12:19
Laatste update: 07 MEI 2022 - 11:08