Ook (on)beperkt wandelen met de wandelgroep 55+

Ook (on)beperkt wandelen met de wandelgroep 55+

De groep 55+wandelaars van Montfort start een nieuwe groep waarmee ook mensen met beperktere fysieke mogelijkheden kunnen meewandelen.  

Wij ervaren dat inwoners die donderdagochtenden mee wandelen met de 55+wandelaars jammer genoeg soms al tijdens of na de eerste kennismaking afvallen, om ze vervolgens nooit meer terug te zien. Voor deze mensen zijn onze wandeltochten dan te lang (7-8 kilometer) of het looptempo is te snel (4-5 kilometer per uur). Zij kunnen door beperkende mogelijkheden geen aansluiting vinden bij de activiteit van de 55+wandelaars. 

Om nu deze mensen tegemoet te komen, willen wij naast de bestaande wandelgroep, een wandelactiviteit opstarten die méér geschikt is om samen het plezier te beleven en te delen van samen op pad te gaan. Een rondje Montfort! Op deze manier kunnen mensen die wat slecht ter been zijn, sneller vermoeid zijn (zitbankjes), (on)beperkt meewandelen.

Spreekt u dit aan en heeft u iets van "oh, daar voel ik wel iets voor, als ’t zo gaat dan zou ik wel eens willen proberen" dan kunt u gewoon meedoen, doen dus.

Wij vertrekken ook om 10.00 uur vanaf het Kerkplein en sluiten ook de wandeling af Biej de Vogel.

De eerste keer dat wij willen starten is gepland op donderdag 5 mei (Bevrijdingsdag).

Hebben wij uw belangstelling gewekt en heeft u interesse om mee te wandelen met deze nieuw te vormen groep, dan zou het fijn zijn als u contact met ons opneemt. Ook voor vragen, meer informatie en suggesties, etc. kunt u contact opnemen met Léon Hannen, tel.: 541750.

Bij aanmelding van twee (is al een groep) of méér belangstellenden gaan wij 05 mei van start!

Gepubliceerd: 13 APR 2022 - 14:47
Laatste update: 13 APR 2022 - 15:23