Ontmoeting tussen voetballers uit Herkenbosch en Düsseldorf

Ontmoeting tussen voetballers uit Herkenbosch en Düsseldorf

De voetbalverenigingen SVH’39 uit Herkenbosch en DJK Sparta Bilk uit Düsseldorf slaan de handen ineen voor het project Grenzeloze Voetbalvrienden. Op zaterdag 8 juli 2023 organiseren zij op het sportpark aan de Fährstraße in Düsseldorf een ontmoeting tussen Duitse en Nederlandse jonge voetballers in de leeftijd van 16-20 jaar (categorie JO19).

Het doel van het project is om jongeren uit beide landen elkaar beter te leren kennen en respect voor elkaar te ontwikkelen. Tijdens het project zullen de jongeren samen sporten, gamen en eten. Door deze activiteiten zullen ze ontdekken dat hun cultuur en mentaliteit niet zo verschillend zijn als ze misschien dachten. Het project is er ook op gericht om jongeren te prikkelen om na te denken over de rol en betekenis van een vreemde taal. Het kennen van elkaars taal en cultuur is belangrijk in de mondiale samenleving waarin jongeren opgroeien.

Er zullen ongeveer 40 jongeren deelnemen aan het project, 20 uit Nederland en 20 uit Duitsland. De activiteiten bestaan uit een oefenwedstrijd, e-sport activiteit Nederland-Duitsland Quiz en een gezamenlijke BBQ. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie.

Sport verbindt en verbroedert en de taal van sport is universeel. Het project Grenzeloze Voetbalvrienden nodigt jongeren uit om de taal van de ander te leren en respect voor elkaar te ontwikkelen. Na inspanning komt ontspanning en cultuur, waardoor er ook ruimte zal zijn om samen te eten, drinken, lachen en muziek te luisteren.

Op de foto:
De initiatiefnemers Govert Maessen en Roy kepser (beiden SVH’39) en Claus Jaszewski (Sparta Bilk) toosten op hun samenwerking.

Gepubliceerd: 01 JUN 2023 - 08:15