Onderzoek naar haalbaarheid woningbouw bij Hammerstraat-Muytertweg 

Onderzoek naar haalbaarheid woningbouw bij Hammerstraat-Muytertweg 

Tussen de Hammerstraat, de Kruisweg en de Muytertweg in Herkenbosch ligt een gebied dat nu vooral een agrarische functie heeft. Een aantal grondeigenaren uit dit gebied heeft de gemeente gevraagd of hier woningbouw mogelijk is. De gemeente gaat deze vraag onderzoeken.

Stedebouwkundige schets
De gemeente gaat de verzoeken integraal bekijken. Hiervoor is een stedenbouwkundige schets en voorbeeldverkaveling opgesteld voor het gebied. Een plan voor woningbouw moet passen binnen de karakteristieke, landelijke bebouwing en structuur in het gebied. In het voorbeeld-plan blijft de openheid van het gebied behouden. Samen met grondeigenaren en buurtbewoners bekeken of woningbouwontwikkeling in het gebied haalbaar is. Deze eerste stap organiseert de gemeente.

Uitwerking
De initiatiefnemers gaan daarna zelf met elkaar en met buurtbewoners in gesprek over de uitwerking van het plan. Zij maken ook de vervolgafspraken, bijvoorbeeld over de verdeling van de kosten en opbrengsten. Als het lukt om met alle betrokkenen tot overeenstemming te komen over het plan kunnen de initiatiefnemers een bestemmingsplanprocedure beginnen. De gemeente ondersteunt alleen waar nodig.

Gepubliceerd: 14 APR 2022 - 15:09