Nog geen afschaffing hondenbelasting

Nog geen afschaffing hondenbelasting

De gemeente Roerdalen wacht nog met de afschaffing van de hondenbelasting. De financiële situatie op de langere termijn is dusdanig onzeker dat de gemeente eerst de kat uit de boom wil kijken.

Dat delen B en W mee bij de behandeling van de Kadernota 2023. Afschaffing van de hondenbelasting staat bij een aantal fracties al jaren hoog op het verlanglijstje. In het verleden drong met name de PvdA aan op stopzetting hiervan. Maar ook nu die fractie meeregeert, komt het er niet van.

De hondenbelasting brengt 120.000 euro per jaar in het laadje. Wanneer deze inkomstenpost komt te vervallen, moet het geld ergens anders vandaan gehaald worden. Het college heeft daarvoor diverse scenario’s tegen het licht gehouden. Maar zowel verhoging van de onroerendzaakbelasting als bezuinigingen op andere uitgaven of een combinatie daarvan acht het college in dit stadium niet wenselijk. B en W gaan nu ieder jaar bekijken of er een gaatje in de begroting gevonden kan worden om de belasting op de viervoeter te schrappen.

Tekst en foto: Frank Vergoossen/RoerdalenNU.nl

Gepubliceerd: 07 JUL 2022 - 08:17
Laatste update: 07 JUL 2022 - 08:27