NLdoet in Speeltuin ’t Vinkenès

NLdoet in Speeltuin ’t Vinkenès

Op zaterdag 12 maart vond de landelijke actiedag van NLdoet plaats. Speeltuin ’t Vinkenès deed voor de eerste keer mee aan deze landelijke actiedag.
En wauw! Wat is er hard gewerkt!

Op donderdag 10 maart kwamen Smitz Grondwerken en de buitendienst van Gemeente Roerdalen voorwerk doen. Onder enkele speeltoestellen werd grond weggegraven. Een dag later werden de gemaakte gaten door de buitendienst gevuld met valzand en stortte ze ook nog teelaarde aan de rand van de speeltuin, bedoeld voor nieuwe aanplant.

Sponsoren
Voorafgaand aan deze klusdag hebben de vrijwilligers van ’t Vinkenès sponsoren gezocht. Voor de minibieb werd materiaal gesponsord door Doe Het Zelf Postert en de beplanting en aarde werd deels gesponsord door Tuincentrum Daniëls en Tuincentrum Schmitz uit Vlodrop. “Zonder hulp van zulke betrokken, lokale ondernemers hadden wij deze zaterdag nooit zoveel kunnen bereiken.”, aldus Jan Theunissen, een van de vaste vrijwilligers van ‘t Vinkenès. “Wij kunnen ze dan ook niet genoeg bedanken voor hun gulle giften!”

Vrijwilligers aan de slag!
Zaterdag 12 maart werden diverse klussen aangepakt door een grote groep vrijwilligers. Spontane hulp werd geboden door diverse buurtbewoners die hielpen door o.a. het valzand netjes te verdelen onder de speeltoestellen. Bij de crossbaan en onder de heggen rondom de speeltuin werd door deze aanpakkers ook nog onkruid weggehaald.
Ook de nieuwe minibieb werd geplaatst en gevuld met de eerste boeken. “Heeft u nog boeken thuis, die u zelf niet meer leest? Zet ze in onze minibieb, zodat anderen hier ook nog leesplezier aan kunnen beleven. Dit mogen boeken zijn voor jong en oud!”, zo vertelt vrijwilligster Anneke Veelen. Natuurlijk was er ook tijd voor een gezellig samenzijn onder het genot van een kop koffie en een heerlijk stukje vlaai voor alle vrijwilligers.

Hulp van Groen Links en PvdA
Groen Links en PvdA hebben er dit jaar voor gekozen om iets voor de gemeenschap te doen in plaats van te flyeren en dus staken zij tijdens NLdoet ook de handen uit de mouwen. Ze voorzagen samen met de andere vrijwilligers de nieuwe border van de eerdergenoemde planten, mooie bloemen en vulden het insectenhotel verder aan. “Wij hebben genoten van dit mooi initiatief en steunen dit soort initiatieven maar al te graag!”, aldus leden van Groen Links en PvdA.

Waardering voor ons werk
De actiedag werd duidelijk gewaardeerd door de Gemeente Roerdalen, want er kwamen medewerkers van het Sociaal Wijkteam langs om te kijken hoe voortvarend het onderhoud verliep en om de vele vrijwilligers te bedanken voor hun inzet middels een presentje. Ook dorpscontactpersoon Paul Arns sprak zijn waardering uit tijdens zijn bezoek aan de speeltuin. Annemieke Drohm: “Hartelijk dank aan álle vrijwilligers en sponsoren voor deze geslaagde dag. Fantastisch dat leden van Groen Links en PvdA mee aanpakten om onze fijne speeltuin weer klaar te maken voor het nieuwe speelseizoen. Wij wensen alle “Posterse luuj“ veel plezier in de nu nog mooiere én leukere speeltuin!”

Gepubliceerd: 13 MAA 2022 - 09:19