Nieuwe grensoverschrijdende wandelroutes gratis verkrijgbaar

Nieuwe grensoverschrijdende wandelroutes gratis verkrijgbaar

Om het grensoverschrijdend wandelen extra onder de aandacht te brengen zijn er twee nieuwe grensoverschrijdende wandelroutes ontwikkeld via de knooppunten. Burgemeester Maurer van Stadt Wassenberg, wethouder Westhelle-Aelen van gemeente Roerdalen en Wiel Aerts van Euregio Rijn-Maas-Noord hebben de eerste exemplaren in ontvangst genomen.

De gemeentes Roerdalen en Wassenberg beschikken over een uitgebreid wandelroutenetwerk aan de hand van knooppunten dat veel mogelijkheden biedt. In Roerdalen ligt zo’n 190 kilometer en in Wassenberg ruim 90 kilometer aan dubbelzijdige bewegwijzerde routes.

Wandeling Rothenbach-Vlodrop Station
De eerste wandeling Rothenbach-Vlodrop Station is 12 kilometer en gaat door de wonderschone natuur van Nationaal Park de Meinweg en Natuurpark Swalm-Nette. De route leidt ook langs de Rode Beek die net over de grens met Duitsland ontspringt. Starten kan op 3 plekken waar gratis de auto geparkeerd kan worden.

Wandeling Vlodrop-Effeld
In de tweede wandeling Vlodrop-Effeld is een nieuwe wandelverbinding langs rivier de Roer opgenomen. Deze route gaat door landelijk gebied, langs de prachtige Effelder Waldsee en door het dorp Effeld met z’n gezellige restaurants en terrassen. Deze wandeling is 10 kilometer en er kan op vier locaties gestart worden.

Geluksplekken
Beide routes komen langs diverse geluksplekken die door de inwoners van de gemeentes Roerdalen en Wassenberg zijn aangewezen. Op deze plekken kun je je geluk wat groter maken.

Verkrijgbaarheid
De nieuwe grensoverschrijdende themawandelingen zijn gratis verkrijgbaar bij de VVV-agentschappen in Roerdalen, Naturpark-Tor Wassenberg, VVV Roermond en via www.webshophartvanlimburg.nl.

De routes zijn voorgekomen uit een samenwerking tussen de gemeente Roerdalen en de gemeente Wassenberg met medewerking van Routebureau Noord- en Midden-Limburg en Limburg Marketing. En mede mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).

Op de foto v.l.n.r: Wiel Aerts van Euregio Rijn-Maas-Noord, burgemeester Marcel Maurer van Stadt Wassenberg, Giel Polman van Limburg Marketing (VVV) en wethouder Jacqueline Westhelle-Aelen van gemeente Roerdalen ontvingen de eerste exemplaren van de nieuwe wandelroutes.

Gepubliceerd: 28 SEP 2022 - 16:09
Laatste update: 06 OKT 2022 - 09:26