Nieuw boek over geschiedenis kasteel en stadje Montfort 

Nieuw boek over geschiedenis kasteel en stadje Montfort 

In het midden van de dertiende eeuw verrees in het woeste, waterrijke gebied tussen Echt, Linne en Sint Odiliënberg kasteel Montfort. In z’n schaduw ontstond kort daarna een nederzetting die ook Montfort ging heten en al vroeg stedelijke rechten kreeg. Toch werd het stadje eeuwenlang in z’n ontwikkeling gedomineerd door het kasteel. Toen het belang daarvan afnam, moesten de Montfortenaren steeds meer op eigen benen zien te staan. Montfort groeide na moeilijke jaren uit tot een vitale gemeenschap met een rijk verenigingsleven.
 
In het boek Montfort – Geschiedenis van een klein stadje en een groot kasteel worden de rijke geschiedenis van kasteel en stadje voor het eerst in hun onderlinge samenhang beschreven.
 
Fedor Coenen heeft gezorgd voor een boeiend, vlot geschreven en rijk geïllustreerd boek, dat een 'must' is voor iedereen die geïnteresseerd is in Montfort. Het door Ruud Snijders fraai vormgegeven boek met harde kaft telt ruim 100 pagina’s.
 
Het verschijnt op zondag 16 april 2023 en gaat € 19,95 kosten. Tot 1 maart 2023 geldt een voorintekenprijs van € 14,95. De opbrengst komt ten goede aan de instandhouding van Kasteel Montfort.
Wil je je voor een of meerdere exemplaren van dit boek intekenen? Dat kan via de webwinkel van kasteel Montfort: https://kasteelmontfort.nl/winkel

Gepubliceerd: 30 DEC 2022 - 08:23
Laatste update: 31 DEC 2022 - 11:40