Naka Ima succesvol op NKKO Jeugd Competitie Dag

Naka Ima succesvol op NKKO Jeugd Competitie Dag

Leden van karatevereniging Naka Ima uit Montfort hebben met succes deelgenomen aan de NKKO Jeugd Competitie Dag op Nationaal Sportcentrum Papendal.

Gedurende het seizoen worden vier jeugddagen georganiseerd door de bond. Tijdens deze dagen kunnen de kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met andere karateka's en leraren buiten de eigen dojo (sportschool). Tijdens de vorige jeugddagen werd er hard getraind waarbij conditie, techniek, sparren en natuurlijk ook plezier centraal stonden.

De competitiedag is de laatste van de vier trainingen dit seizoen. Deze dag staat in het teken van het toepassen van de geleerde technieken in wedstrijdvorm. Het doel is om wedstrijdervaring op te doel en te leren van en met elkaar. Iedereen kan dan ook deelnemen aan deze competitiedag, zelfs als je nog geen kata kent of nog nooit eerder een wedstrijd hebt gevochten.

Als eerste stond het onderdeel kata op het programma. Hieraan deden vier jeugdleden van Naka Ima mee. Na een aantal mooie kata's te laten zien, werd er twee keer de eerste plaats en twee keer de tweede plaats behaald. Ook deden alle zeven deelnemers mee op het onderdeel kumite. Iedereen heeft meerdere partijen mogen vechten en zo weer meer, of de eerste, wedstrijdervaring opgedaan. Dit werd dan ook beloond met vijf keer de eerste plaats en twee keer de tweede plaats.

Interesse? Kom gerust eens kijken of meedoen tijdens de reguliere trainingen op dinsdag- en donderdagavond in Sporthal De Koeweide te Montfort. Ook voor volwassenen!

Voor meer informatie: Sensei Frank Richter (4e dan), tel.: 06-31 93 83 52/e-mail: frank.nakaima@hotmail.nl of Senpai Wendy Simons (2e dan), tel.: 06-21 99 34 87/e-mail: wendysimons@home.nl 

Gepubliceerd: 22 MAA 2023 - 08:36
Laatste update: 22 MAA 2023 - 20:18