Na padel is pickleball de nieuwe racketsport in opkomst

Na padel is pickleball de nieuwe racketsport in opkomst

De afgelopen jaren in padel als sport enorm gegroeid. Veel tennisverenigingen hebben padel omarmt, maar nu is er een nieuwe racketsport in opkomst, pickleball. En deze relatief nieuwe sport wordt al enkele jaren in Melick gespeeld!

Pickleball is een mix van tennis, tafeltennis en badminton en wordt gespeeld op een veld ter grootte van een badmintonveld. Het is een laagdrempelige sport geschikt voor jong en oud en kan recreatief en prestatief gespeeld worden.

In Melick wordt er al enkele jaren gespeeld in het Feel Fit Center Roerdalen aan de Apollolaan. Er werd begonnen met een groep van ongeveer 10 personen die tennissen bij LTV Melick maar daarnaast van september tot april pickleball spelen in de hal in Melick. Inmiddels is de pickleballgroep in Melick het centrum van pickleball in Limburg en hebben we leden uit Roermond, Brunsum, Weert, Maastricht en Bonn (Duitsland).

Hoogtepunt van het seizoen was op 1 oktober de Limburg Open met 70 deelnemers uit heel Nederland, België en Duitsland. Het was een fantastische dag waaraan uiteraard ook veel spelers/speelsters deelnamen van de afdeling pickleball in Melick. Na het spelen van 140 wedstrijden werden in de kantine van LTV Melick de prijzen verdeeld en werd de dag afgesloten met een gezamenlijk buffet. Er komt daarom zeker weer een volgende editie van de Limburg Open in 2023.

Tot slot heeft er ook een Melickse delegatie meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap op 13 november in de Topsporthal in Almere. Melick was met negen deelnemers van de partij, er werden in totaal vier gouden medailles behaald in diverse categorieën, met een absolute topprestatie van Jelle en Milou Klingen, die in de hoogste divisie van het gemengd dubbel Nederlands kampioen werden.

Dat pickleball snel aan populariteit wint blijkt ook uit het feit dat de tennisbond (KNLTB) na padel nu ook pickleball omarmt. Verder stijgt het aantal locaties in Nederland sterk en bestaat de pickleballgroep in Melick inmiddels uit ruim 25 personen.

Er wordt in Melick gespeeld op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur (van september tot april) en op donderdagavond van 19.30 - 20.30 uur (van december tot maart). Nieuwsgierig geworden naar pickleball? Kom dan een keer op zaterdag of donderdag langs, wij zorgen voor een paddle (racket), er zijn netten en ballen aanwezig, dus je hebt alleen sportschoenen nodig.

LTV Melick, afdeling pickleball

Gepubliceerd: 22 DEC 2022 - 09:13