Mooi succes voor jachthoornblazers St. Hubertus Vlodrop

Mooi succes voor jachthoornblazers St. Hubertus Vlodrop

Jachthoornblazers St. Hubertus Vlodrop heeft tijdens de Nederlandse kampioenschappen jachthoornblazen 2023 op het Landgoed Het Paardengat in Soest enkele fraaie succes behaald.

Er werd gestreden in twee categorieën: de open klasse (horens met ventiel) en de Bes-klasse (natuurtonen zonder ventiel). In de open klasse wisten de Jachthoornblazers St. Hubertus Vlodrop een eerste prijs in de wacht te slepen waarmee ze zich in deze klasse Nederlands kampioen mogen noemen.

In de Bes-klasse ging het er spannend aan toe. Dertien groepen streden in deze categorie om de titel. Na de eerste ronde werd duidelijk dat het ging tussen titelverdediger Eemland uit Soest, de recordkampioen De Overlopers uit Ugchelen/Hoge Veluwe en St. Hubertus uit Vlodrop. Uiteindelijk werd het een tweekamp tussen de Overlopers en St. Hubertus. In de laatste ronde maakten de Overlopers met hun Gloria indruk bij de jury, maar ook St. Hubertus Vlodrop wist met Jagdhornwalzer te overtuigen. Uiteindelijk werden de Overlopers nipt voor jachthoornblazersgroep St .Hubertus uit Vlodrop Nederlands kampioen in de Bes-klasse.

Proficiat St. Hubertus met deze mooie prestatie.

Gepubliceerd: 17 MEI 2023 - 19:31