Monopoly zet Roerdalen op de kaart

Monopoly zet Roerdalen op de kaart

Roerdalen is een eigen Monopoly-spel rijker. Op donderdag 10 februari kreeg burgemeester Monique de Boer het eerste exemplaar symbolisch overhandigd. Een spel met herkenbare elementen uit alle kernen van Roerdalen. Een initiatief van de PLUS supermarkt in Roerdalen en Susteren.

We kennen allemaal natuurlijk het originele Monopoly, dat in alle uithoeken van de wereld door velen wordt gespeeld. Maar wat als je in plaats van de Kalverstraat de Schaapsweg ziet, of de Heerbaan of een karakteristiek gebouw uit onze gemeente. Gecombineerd met de bekende kaartjes, waarop vragen over Roerdalen worden gesteld, waan je je even in een andere wereld, maar wel heel dichtbij.

Betrokken
Volgens Twan Crombach (één van de bedenkers van dit initiatief) was het nog een hele klus. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Voor elke foto, elke vraag, hebben we goed nagedacht en overlegd met betrokkenen. Het moest immers een spel worden waarbij inwoners van Roerdalen zich betrokken voelen. En nee, we konden uiteraard niet alle straten opnemen, maar we hebben wel een mix van karakteristieke straten uit alle kernen gekozen.”
De gemeente Roerdalen (bij monde van burgemeester Monique De Boer) is zeer in haar nopjes met dit bijzondere spel. Het zet de gemeente weer op een andere manier op de kaart.

Beperkte oplage
De actie bij de supermarkt (zowel bij de PLUS in Sint Odiliënberg als in Posterholt) loopt van zondag 13 februari tot en met zaterdag 16 april 2022.
Hoe kom je in het bezit van een spel? Crombach: “In de actieperiode krijg je elke 10 euro aan boodschappen een zegel. Bij een volle spaarkaart van 40 zegels en een bijbetaling van 34,95 euro kan het unieke Monopolyspel editie Roerdalen aangeschaft worden. Maar let op: we hebben maar 1.000 exemplaren laten maken, dus ook hier geldt: op-is-op.”

Voucher
Hij vervolgt: “Om er zeker van te zijn dat je niet voor niets spaart, kun je voor 10 euro een voucher kopen. Met deze voucher reserveer je een spel (op=op). Als je de volle spaarkaart en de voucher aan het eind van de actie inlevert, kun je het spel voor 24,95 euro kopen. Voor mensen die niet kunnen sparen (bijvoorbeeld omdat ze ooit in onze gemeente hebben gewoond maar nu ergens anders wonen) bestaat er de mogelijkheid om het spel te kopen voor 49,95, euro mits er spellen over zijn.”

Tekst en foto: Freek Noten

Gepubliceerd: 10 FEB 2022 - 17:03
Laatste update: 10 FEB 2022 - 17:05