Meulemen na 22 jaar nog altijd on fire

Meulemen na 22 jaar nog altijd on fire

Het kan niet op! Roerdalen maakt zich voor de derde keer in vier weken op voor een groot muziekfestival. Na Postert Laef! en Rock am Roer gaat zaterdag 25 juni in Melick het dak eraf. Daar vieren De Meulemen hun 2x11-jarig bestaan met de zesde editie van het Meulemenfeest.

In de landelijk gelegen feesttent aan de Genhofweg gaat om 19.00 uur het doek open voor een artiestenavond met een groot vasteloavesgehalte. Met optredens van Big Benny, Erwin, Janse Bagge Bend, Marleen Rutten, Patrick Gerets en Roy Selder is het in één klap gedaan met de rust in de Melicker Ohé. Zes uur lang drukt de crème de la crème van de Limburgse entertainmentwereld het gaspedaal vol in. En dat voor een toegangsprijs van nul komma nul cent.

Carnavalswagen
De jongens en meisjes van De Meulemen (het gros is inmiddels papa en mama) herdenken met dit spetterend feest dat ze als vriendengroep 22 jaar samen zijn. Het begon allemaal in het jaar 2000 met het idee om een carnavalswagen te bouwen. Dat gebeurde de eerste jaren bij Har van de Venne (Har vanne Mulder) bij de voormalige locatie van de Prins Bernhard Molen in de Waterschei. De keuze van de naam lag daarmee voor de hand: De Meulemen. Een paar jaar later bood de familie Janssen/Geerlings op de Dorpsstraat onderdak aan de groep om de carnavalswagen te bouwen. Een verwarmde loods met (aan het begin van de avond) een bak koffie of thee met een heerlijk koekje zijn de dankbare herinneringen aan die periode. De bouw van de wagens ging de groep steeds beter af. De creaties werden ieder jaar mooier en origineler. In 2008 kreeg de groep het spits om geheel in het thema van de wagen met een levensechte kameel door de straten van het Markoevenrijk te trekken. Ook bij andere activiteiten in het dorp laten De Meulemen nadrukkelijk hun gezicht zien.

Begrip
Met de organisatie van het eerste tentfeest zette de groep zich echt stevig op de kaart. De viering van het 1x11-jarig bestaan werd een overweldigend succes. Nog voor 23.00 uur stonden de jongens en meiden bij drankenhandel Hansen in Linne op de stoep omdat er geen druppel bier meer uit de tapkranen te halen viel. De volgende edities van het Meulemenfeest werden nog groter en professioneler. In 2013 lieten De Meulemen zelfs Beppie Kraft, de grande dame van de Limburgse schlagermuziek, speciaal uit Spanje invliegen om in de Melicker Ohé op de planken te staan. Inmiddels is het Meulemen Fees een begrip in de hele regio!
De Meulemen kijken terug op 22 jaar vol hoogtepunten, successen en unieke ervaringen. “Altijd op onze eigen originele en eigenzinnige manier, op het randje en er soms ook wel eens net overheen”, zegt de vriendengroep hier zelf over. Het bouwen van de wagens hebben ze inmiddels vaarwel gezegd. “We hebben het nu drukker met het grootbrengen van een nieuwe generatie. Maar we zullen altijd in ons dorp actief blijven en ook andere initiatieven waar mogelijk steunen.” Om te eindigen met de lijfspreuk: “De Meulemen, al 22 jaor, en nog lang neet klaor!”

Foto: De Meulemen vieren hun 2x11 jarig bestaan met een spetterend feest.

Foto: Wim Mertens Photography

Gepubliceerd: 23 JUN 2022 - 08:42
Laatste update: 23 JUN 2022 - 09:12