Maison Molenbeecke: een thuis weg van huis 

Maison Molenbeecke: een thuis weg van huis 

Hopelijk gaat dementie jouw huis en familie voorbij. Maar stel dat het jou of je dierbare treft, dan zijn alleen de allerbeste zorg en persoonlijke aandacht goed genoeg. Toch? Een plek zoals thuis. Met vertrouwde spulletjes en meubels, in een eigen ritme en bekende activiteiten. Zo’n locatie vind je nergens, horen we jou denken. Nou, zo’n plek bestaat. Echt. En het is dichterbij dan je denkt. Het is Maison Molenbeecke in Montfort en Melick.

Een persoonlijke missie
Maison Molenbeecke is het ‘kindje’ van echtpaar Jo en Netta Paulis uit Montfort. Zij bieden samen met hun professionele team mensen met dementie een fijne en comfortabele laatste levensfase. Hun drive komt voort uit persoonlijke ervaringen. Zoals het aangrijpende verhaal van Jo's vader, die tijdelijk in een traditionele zorginstelling verbleef na een heupbreuk. Netta: “Het gebrek aan persoonlijke aandacht en de gelatenheid van mijn schoonvader waren signalen dat er iets moest veranderen. We konden in 2019 gelukkig met Maison Molenbeecke beginnen in Montfort. Toen mijn moeder dementie kreeg, was zij meteen onze eerste bewoner. Fijn dat zij hier nog een paar mooie jaren heeft gehad.”

Een huiselijke omgeving
De nadruk ligt in de zorginstelling op een huiselijke omgeving. Hier geen kille gangen en uniforme kamers, maar gezelligheid en vertrouwdheid in elk hoekje van het gebouw. En veel licht dat door de vele ramen naar binnenvalt. Sowieso is het contact met buiten belangrijk. Zorgcoördinator Nicole Bremmers vertelt daarover: “Als je weet wat voor weer het is, brengt dat een goed gevoel met zich mee. Je weet of het regent of dat de zon schijnt. Vallen er bladeren? Zitten er knopjes aan de takken? Zo leven de bewoners met de natuur en hebben ze niet het gevoel opgesloten te zitten. Ik hoor dat altijd terug.” Elke bewoner heeft er een eigen kamer met badkamer en heeft vertrouwde spulletjes en meubels om zich heen. Het is een plek waar iemand zich thuis kan voelen. En ga je als bewoner de deur uit, waan je je op straat. Met de voordeuren, de bakstenenmuren en een grijslookvloer is dat net echt. “Het voelt alsof je eropuit gaat”, legt Nicole uit.

Een verademing in de zorg
Wat Maison Molenbeecke bijzonder maakt, is de focus op kwaliteit van leven. “Uiteraard kijken we naar de medische behoeften van de bewoners, maar ook naar de emotionele en sociale aspecten van het leven. Elke bewoner zien we als een individu met een uniek verhaal en persoonlijke behoeften”, vertelt Jacqueline Moors, zorgmanager. Is de bewoner een uitslaper of juist een vroege vogel? Dan kan hij of zij dat nu ook zijn. Schilt iemand graag aardappelen of dopt de persoon het liefst boontjes? De koks zijn er blij mee. En heeft iemand altijd de post rondgebracht? Dan mag hij of zij ook nu als een heuse postbode alle brieven bezorgen.

Een feest om hier te wonen
Jo geeft toe dat ze van elke dag een feest maken. “Dat begint al bij het eten. Onze koks maken de heerlijkste, verse gerechten met ingrediënten van de lokale slager en groenteboer. En we grijpen elke gelegenheid aan om een écht feest te organiseren. Denk aan de jaarlijkse boerenbruiloft en lentebrunch.” Maison Molenbeecke is duidelijk niet zomaar een zorginstelling. Het is een thuis weg van huis.

Wil jij zelf ervaren hoe Maison Molenbeecke is en aanvoelt!
Maak direct een kennismakingsafspraak en ontdek de unieke sfeer en het warme welkom dat ons huis te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe plek om te wonen of geïnteresseerd bent in een carrière bij ons, we kijken ernaar uit om je te ontmoeten! Dit kan via Jacqueline.moors@maisonmolenbeecke.nl, tel 06 – 868 05 802 of Nicole.bremmers@maisonmolenbeecke.nl, tel 06 – 598 88 078.

Thuis is de plek waar liefde woont. Kleinschalig, veilig en huiselijk wonen. Zorg met een glimlach.
Maison Molenbeecke in Montfort en Melick. Een eerste impressie van onze twee locaties kun je vinden op onze website www.MaisonMolenbeecke.nl. 

Gepubliceerd: 12 JUN 2024 - 12:12