Lukt het FC Roerdalen wel om Neerkandia te verslaan?

Lukt het FC Roerdalen wel om Neerkandia te verslaan?

SVH’39 lukte het afgelopen zondag niet om in de nacompetitie Neerkandia te verslaan. Morgen neemt FC Roerdalen het tegen de Brabanders op. Inzet voor beide ploegen is promotie naar de derde klasse. Zal het FC Roerdalen wel lukken om de ploeg uit Neerkant te verslaan?

Cijfermatig gezien ontlopen de beide ploegen elkaar niet veel. Neerkandia eindigde in de 4e klasse E op de vierde plaats. Van de 22 wedstrijden wisten de Brabanders er elf te winnen. Zeven keer werd verloren, vier keer gelijkgespeeld. In totaal 29 verliespunten. De ploeg uit Neerkant wist 53 keer het net van de tegenstander te vinden, maar moest ook 48 keer de bal uit het eigen doel vissen.

De cijfers van FC Roerdalen zijn vergelijkbaar met die van de Brabantse tegenstander. Het team van coach Marc Willems werd ‘vicemeister’ in de 4e klasse D. Ook FC Roerdalen wist de helft van de 22 competitiewedstrijden winnend af te sluiten. Vijf keer werd verloren en zes keer gelijk gespeeld. Twee verliespunten minder dus dan Neerkandia. Met 42 goals wist FC Roerdalen minder te scoren dan de opponent, maar kreeg het ook beduidend minder doelpunten tegen: 26.

Wat beide ploegen verder gemeen hebben is dat ze allebei in de tweede helft van de competitie pas goed op stoom zijn gekomen. De meest punten werden na de winterstop behaald. Kortom: beide ploegen zijn in vorm.

De wedstrijd op het sportpark in Melick begint morgen om 14.30 uur. Iedereen is welkom om de ploeg uit Roerdalen aan te moedigen.

Overigens is deze wedstrijd niet beslissend voor promotie naar de derde klasse. De winnaar van dit duel zal in de finale van de nacompetitie moeten strijden tegen de winnaar van het duel tussen Neerbeek (vierde klasse) en Heksenberg-NEC (derde klasse).

Gepubliceerd: 08 JUN 2024 - 10:16