“Samen zorgen dat Roerdalen sterk en gezond blijft”

“Samen zorgen dat Roerdalen sterk en gezond blijft”

In de rubriek Speeddaten met de nieuwe raad stellen we aan de hand van een aantal tête-à-tête-vragen de nieuwe gemeenteraadsleden aan u voor. Wat beweegt hem of haar om raadslid te worden? Wie is de persoon achter het raadslid? Iedere week halen we telkens één raadslid voor het voetlicht. Deze keer is dat Chaz Thoolen uit Vlodrop.

Naam: Chaz Thoolen.

Leeftijd: 26 jaar.

Woonplaats: Vlodrop.

Fractie: Democraten Roerdalen

Beroep:
Ik ben werkzaam in Weert bij Punt Welzijn als combinatiefunctionaris sport en bewegen. Hier richt ik mij voornamelijk op het stimuleren van sport en bewegen van jong tot oud. Het leggen van verbindingen tussen onderwijs en sport- en beweegaanbieders en deze vervolgens versterken en ondersteunen zijn hierbij van groot belang. Daarnaast ben ik ook beweegcoach binnen het project Healthy life, dit is een gecombineerde leefstijlinterventie voor kwetsbare senioren. Hierin houd ik mij bezig met het stimuleren en bewerkstelligen van een actieve leefstijl en het aanbieden van de beweegmomenten.

Verliefd, verloofd, getrouwd: single.

Hobby’s:
Waar ik heel blij van word, is lekker actief bezig zijn, lekker bewegen. Daarom vind ik mijn werk ook zo leuk. Daarnaast vind ik mijn sociaal leven ook heel erg belangrijk.

Lidmaatschap verenigingen:
Voorzitter van KinderVakantieWerk Vlodrop, leider van jeugdcarnavalsvereniging De Eerstelinge en lid van carnavalsvereniging De Beerbök.

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Als iemand die heel slecht kan stilzitten. Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws of uitdagends. Daarnaast wil ik mij inzetten voor de samenleving. Als voorbeeld noem ik de leefbaarheid van Vlodrop. Ik hoop dat iedereen hier met net zoveel plezier kan opgroeien als ik. Daarnaast ben ik echt een principeman en hou ik van duidelijkheid.

Waar heb je een gruwelijke hekel aan?
Als ik ergens voor ga, zet ik mij daar honderd procent voor in, maar ik verwacht dat dan ook van anderen. Als iemand er dan met de pet naar gooit, kan mij dit enorm frustreren. Ook als je met iemand afspraken maakt, dienen deze te worden nagekomen. Als iemand dit dan niet doet, kan ik mij hier heel erg aan storen.

Wat trekt je aan in de functie van raadslid?
Er samen voor zorgen dat Roerdalen een sterke en gezonde gemeente blijft/wordt. Hopelijk kunnen we samen met de inwoners van Roerdalen het verschil gaan maken.

Ochtend- of avondmens?
Na een kop koffie een ochtendmens, anders zeker weten een avondmens.

Waarvoor mogen ze je wakker maken?
Op eigen risico! Ik heb nogal mijn paar uurtjes slaap nodig, anders kan ik nog wel eens chagrijnig worden. Maar de beste optie van slagen is een lekker stukje linzenvlaai.

Waar wil je je als raadslid vooral voor inzetten?
Waar ik mij voornamelijk voor in wil zetten, is leefbaarheid van onze kernen. Daarnaast vind ik dat we ons meer moeten inzetten voor onze jeugd en jongeren zodat ook zij genoeg kansen krijgen om in onze gemeente te kunnen/willen blijven wonen. Vanuit mijn werkveld ben ik veel bezig met een gezonde leefstijl. Een gezonde en vitale gemeente waar iedereen onderdeel van kan zijn, vind ik dan ook zeer belangrijk. De ondersteuning van verenigingen bij lastige vraagstukken dient ook verbeterd te worden.

Wat is je favoriete gerecht?
Fusilli in tomatensaus met gehakt en lekker veel groenten!

Waar word je verdrietig van?
Van een samenleving die, misschien wel onbewust, steeds ongezonder wordt. Daarnaast zie ik steeds vaker dat mensen elkaar niet in hun waarde laten. We mogen wel wat aardiger voor elkaar zijn. Respecteer elkaar ook al ben je het niet altijd met iemand eens.

Welke persoon (levend of overleden) heeft de grootste indruk op jou gemaakt?
Er zijn verschillende personen in mijn omgeving die ik hoog heb zitten. Van eenieder probeer ik iets mee te nemen die mij als persoon positief vormen. De persoon die mij in mijn leven het meest heeft geraakt is mijn opa die helaas al een tijdje niet meer in leven is. De strijdkracht die hij heeft laten zien in zijn leven heeft een groot effect gehad op de persoon die ik nu ben. Geloven in jezelf en vooral doorzetten ook als het een keer even niet zo gaat zoals jezelf wilt. Daarnaast was hij een echte verbinder die ook overal voor iedereen klaar stond, dit probeer ik zelf voort te zetten in mijn eigen omgeving!

Gepubliceerd: 16 JUN 2022 - 08:27