“Het maakt me verdrietig als mensen elkaar leed en onrecht aandoen”

“Het maakt me verdrietig als mensen elkaar leed en onrecht aandoen”

In de rubriek Speeddaten met de nieuwe raad stellen we aan de hand van een aantal tête-à-tête-vragen de nieuwe gemeenteraadsleden aan u voor. Wat beweegt hem of haar om raadslid te worden? Wie is de persoon achter het raadslid? Iedere week halen we telkens één raadslid voor het voetlicht. Deze keer is dat Marlies Willems uit Melick.

Naam:
Marlies Willems.

Leeftijd:
62 jaar.

Woonplaats:
Melick.

Fractie:
Roerstreek Lokaal!

Beroep/studie:
Onderwijsadviseur bij BCO Onderwijsadvies in Venlo. Vandaaruit werk ik als beleidsmedewerker en voorzitter Ondersteuningsloket bij het Samenwerkingsverband Passend Voorgezet Onderwijs Noord-Limburg. Ik ondersteun de directeur van het Samenwerkingsverband bij het zoeken en creëren van een passende plek in het voortgezet onderwijs voor ieder kind vanaf ongeveer 12 jaar. Mijn opleiding is orthopedagogiek en lerares wiskunde.

Verliefd, verloofd, getrouwd:
Ik ben al meer dan 40 jaar getrouwd met Har. We hebben twee dochters en een zoon, met daarbij twee schoonzonen en een schoondochter en inmiddels al vier kleinkinderen in de leeftijd van 15 maanden tot bijna 7 jaar.

Hobby’s:
Fietsen, wandelen, lekker eten en leuke dingen doen samen met mijn kleinkinderen, gezin, familie en vrienden.

Lidmaatschap verenigingen:
Ik ben al een aantal jaren secretaris van het bestuur van mijn partij. Daarnaast tennis ik bij LTV Melick en volg ik een keer per week Pilates.

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Als een mensen-mens. Betrokken bij de ander. Altijd op zoek naar verbinding en samenwerking vanuit de overtuiging dat samen doen je sterker maakt. Ik ben praktisch ingesteld en wil graag zaken aanpakken en verbeteren.

Waar heb je een gruwelijke hekel aan?
Aan mensen die bewust de waarheid verdraaien of denken dat ze meer zijn dan een ander.

Wat trekt je aan in de functie van raadslid?
Ik wil graag een bijdrage leveren zodat onze gemeente voor zoveel mogelijk inwoners een prettige, veilige plek is om te wonen en te leven en je momenten van geluk te ervaren.

Ochtend- of avondmens?
Ik ben meer een ochtendmens, dus ik hoop dat de vergaderingen van de gemeente niet te lang zullen duren.

Waarvoor mogen ze je wakker maken?
Als mijn kleinkinderen blijven slapen, mogen ze me altijd wakker maken zodat ik ze kan troosten en we samen weer lekker verder kunnen slapen.

Waar wil je je als raadslid vooral voor inzetten?
Ik wil me met name inzetten voor de mens in onze gemeente. Uitgaande van eigen verantwoordelijkheid en kracht, en hulp bieden als dat nodig is.

Met wie zou je wel eens een week willen ruilen?
Ik zou niet echt weten met wie ik zou willen ruilen. Ik zou wel een weekje willen hoppen van de een naar de ander om te ervaren wat een ander bezig houdt.

Wat is je favoriete gerecht?
Er is veel wat ik lekker vind. In een restaurant ga ik meestal voor het verrassingsmenu.

Waar word je verdrietig van?
Als mensen elkaar leed en onrecht aandoen. Op dit moment is dat zeker de huidige zinloze oorlog in de Oekraïne, waarvan zoveel onschuldige mensen de dupe zijn.

Welke persoon (levend of overleden) heeft de grootste indruk op jou gemaakt?
Mijn vader, omdat hij zichzelf was en ieder in zijn waarde liet.

Gepubliceerd: 23 JUN 2022 - 08:45
Laatste update: 29 JUN 2022 - 10:39