Kwiek Beweegroute in Posterholt geopend

Kwiek Beweegroute in Posterholt geopend

Inwoners van Posterholt zijn over enige tijd zo kwiek als een hoentje. Wethouder Jacqueline Westhelle-Aelen opende vanmiddag de Kwiek Beweegroute. 

Bewegen in de buitenlucht
De Kwiek Beweegroute is voor iedereen, jong en oud, die lekker wil bewegen in de buitenlucht. De wandelroute is ongeveer 1,5 km lang en voor iedereen toegankelijk. Het begin en het einde van de route is bij Dörpshoes De Beuk, op de hoek van de Heerbaan en de Nieuw Holsterweg. Onderweg vind je stoeptegels waarop oefeningen staan aangegeven, die je kunt doen. Soms gebruik je daarvoor het straatmeubilair. Met de eenvoudige oefeningen traint je je balans, kracht en uithoudingsvermogen. Je volgt de route via oranje-witte pijltjes op de stoep. Even rusten tussendoor? Dat kan op een bankje of bij een van de horeca-gelegenheden langs de route.  

Partners
De KWIEK Beweegroute vergroot de leefbaarheid in Posterholt. De route kwam er door een samenwerking tussen de gemeente Roerdalen, Praktijk Posterholt, De Zorggroep, De Postaert, Speeltuin ’t Vinkenès, Wonen Limburg, Dörpshoes de Beuk - Beweegakkoord Roerdalen, Natuurlijk!Postert. Bij al deze partners kunt u een folder ophalen met uitleg over de KWIEK Beweegroute Posterholt en de routekaart.

Foto: Paul Arns

Gepubliceerd: 17 JUN 2022 - 19:23
Laatste update: 23 JUN 2022 - 08:45