Kunst bewonderen in de openlucht in Sint Odiliënberg

Kunst bewonderen in de openlucht in Sint Odiliënberg

Roerdalen heeft er weer een bijzondere attractie bij. Op het Molenplein in Sint Odiliënberg kun je in de openlucht kunstwerken bewonderen. De kunstzinnige ontmoetingsplek werd zaterdag door burgemeester Monique de Boer-Beerta onder grote belangstelling geopend.

Het is een project van kunstenares Marleen Hansen, die in de naastgelegen Molen van Verbeek haar atelier en galerie TriVidHa heeft. Het plein aan de Molenweg is in de afgelopen maanden grondig onder handen genomen. Er staan nu drie kunsthuisjes. Daarin hangen kunstwerken van Marleen Hansen, maar ook van andere kunstenaars. Ook zijn er zitjes en bloembakken geplaatst en is er in de kunsthuisjes verlichting aangebracht. Het Molenplein is nu een gezellige, kleurrijke ontmoetingsplek voor iedereen die van kunst houdt.

Het idee voor de huisjes komt van Thei van Eck van Camping ’t Haldert in Herkenbosch. De gemeente gaf subsidie om van het plein een aantrekkelijke plek voor inwoners en toeristen te maken. De kunstwerken in de huisjes wisselen regelmatig. Op dit moment is er werk te bewonderen van John Stultiëns, Martin de Bock, Marleen Hansen, Miep Mostard, Olga Crombach, Ruud Snijders, Peter Hermans, Thei van Eck én onze burgemeester Monique de Boer.

Op de website van Galerie TriVidHa zie je een impressie van het werk van deze kunstenaars: https://www.marleenhansen.nl/kunsthuisjes. 

Foto: Het Molenplein met de kunsthuisjes werd vanmiddag geopend. 

 

Gepubliceerd: 21 MEI 2022 - 18:24
Laatste update: 21 MEI 2022 - 18:26