Kom luisteren naar Musica Rura in concert 

Kom luisteren naar Musica Rura in concert 

Muziekvereniging Musica Rura uit Posterholt/Sint Odiliënberg geeft op zondag 26 mei een concert in Dorpshuis De Beuk in Posterholt (Nieuw Holsterweg 25). Vanaf 19.00 uur kunt u gratis genieten van de prachtigste muziekwerken. Naast Musica Rura speelt ook Fanfare De Maasgalm uit Elsloo.

Voor zowel Musica Rura als De Maasgalm is het een concert in de voorbereiding op het Peeltoernooi in juni. Tijdens dat toernooi voor harmonieën, fanfares, brassbands en slagwerkorkesten worden de verenigingen beoordeeld door een jury. Dirigent Guido Swelsen, muzikaal leider van beide korpsen, belooft dat het voor het publiek genieten wordt: “De muziekwerken klinken met nog een kleine maand tot het Peeltoernooi al erg fraai. Een concert als dit is belangrijk om de muzikanten helemaal op scherp te zetten. Het zijn de puntjes op de i.”

Indrukwekkende solo
Musica Rura speelt onder meer de ouverture Stepstones van Jan Van der Roost en Mannin Veen van Haydn Wood, een muziekstuk gebaseerd op volksliederen van het eiland Man. Een grote verrassing voor het publiek tijdens het afgelopen Lenteconcert in Melick, was de weergaloze solo van klarinettist Erik Cuijpers tijdens het stuk Doïna. Dat muziekwerk is afkomstig uit Roemeense volksmuziek en gespeeld door zigeuners en Klezmermuzikanten. Een feest om naar te luisteren! Voor iedereen die ervan baalt deze solo in Melick te hebben gemist… Op 26 mei speelt Erik Cuijpers het werk nog een keer onder begeleiding van Musica Rura.

Gevarieerd programma
Fanfare De Maasgalm heeft onder meer pasodoble El meu en Amazonia van Jan van der Roost op de muziekstandaards staan. Bovendien brengt het korps, dat uitkomt in de 1e divisie, net als Musica Rura klezmer met het stuk Bessarabyanka. “Beide verenigingen spelen een erg gevarieerd programma”, lacht dirigent Swelsen. “Voor elk wat wils. We hopen dan ook op een vol dorpshuis.”

Kom luisteren!
Nieuwsgierig geworden? Kom vooral luisteren op 26 mei in Posterholt! De toegang is gratis.

Gepubliceerd: 22 MEI 2024 - 20:29