Kerst met Canto Rinato en Postert Brass & Marcel

Kerst met Canto Rinato en Postert Brass & Marcel

Genieten van een mooie muzikale avond in kerstsfeer? in dorpshuis De Beuk in Posterholt brengen het close harmonykoor Canto Rinato en het blazersensemble Postert Brass & Marcel u donderdag 15 december in kerststemming.

Canto Rinato heeft een bijzondere plaats in de koorwereld weten te veroveren. De close harmony klanken, de stilte tussen de gezongen noten, de muziek achter de noten, de perfectie van de uitvoeringen zorgen ervoor dat Canto Rinato inmiddels het hart van vele liefhebbers heeft weten te bereiken. Succesvolle optredens in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Slovenië staan op het cv. In 2019 kregen zij de titel: beste koor van 2019 in Nederlands­ Limburg.

Canto Rinato bestaat uit een 24-tal dames en heren, afkomstig uit heel Limburg, die met veel toewijding en passie de muziek achter de noten willen ontdekken om vervolgens de muzikale emoties met het publiek te delen. De partituren worden met zorg voor het kleinste muzikale detail gezongen en voor de luisteraar is het een bijzondere ervaring dit ensemble muzikaal te ontmoeten. De keuze van hun muziek is onderscheidend en exclusief. Meer info is te vinden op (www.cantorinato.nl). Laat u verrassen, door al het mooie, dat Canto Rinato te bieden heeft!

Postert Brass & Marcel
Postert Brass & Marcel is een koperensemble dat is ontstaan in 2011. Tijdens een onderling solistenconcours van harmonie Wilhelmina besloot een groep muzikanten samen muziek te gaan maken. Er werden enkele muziekstukken aangeschaft van Mnozil Brass. Omdat er geen bas beschikbaar was, werd Marcel Bustin gevraagd om te helpen op zijn saxofoon. Maar die hoort eigenlijk niet thuis in een koperensemble. Vandaar de officiële naam Postert Brass & Marcel.

Er kwamen optredens op diverse plekken in Roerdalen, zelfs op OR6 was de groep te bewonderen. Bruiloften, ceremonies, begrafenissen en communies werden opgeluisterd en er werden doldwaze avonturen beleefd. Een van de mooiste optredens was in Maastricht tijdens Magisch Maastricht waar in een echt Winter Wonderland (het sneeuwde behoorlijk) kerstmuziek werd gespeeld.

Door drukte, kinderen en verhuizingen kwam PB&M op een laag pitje te staan, maar het bleef wel altijd kriebelen. Op het zomerfeest van de harmonie in 2021 werd het eerste zaadje geplant voor een herstart en op het Zomerfeest in 2022 werd dit werkelijkheid. In slechts twee repetities werden enkele stukken opnieuw ingestudeerd en de lege plekken in de groep weer opgevuld door nieuwe leden. De klik was er en gelijk na afloop werd besloten om dit door te zetten. Het optreden op het Oktoberfest van Altied Sjerp was het eerste optreden. Postert Brass & Marcel bestaat uit Dennis Bustin (trompet en bugel), Peter Bruijnen (trompet en bugel), Denise Verbert (trompet en bugel), Max Jacobs (bastrompet), Marcel Bustin (baritonsaxofoon), Jip Snellenberg (bastrombone), Klaus Schmitz (trombone en beschermheer) en Sil Schmitz (trombone).

Dorpshuis De Beuk aan de Nieuw Holsterweg 27 in Posterholt gaat op 15 december open om 19.00 uur. Kaarten á 8 euro deze zijn verkrijgbaar bij Autobedrijf Bustin en Eetcafé Liebes en op de site van Altied Sjerp: www.altiedsjerp.amazingconcert.nl. 

Gepubliceerd: 08 DEC 2022 - 08:27