Kasteelconcert met The Klezmer Society

Kasteelconcert met The Klezmer Society

Tijdens het Kasteelconcert op landgoed Daelenbroeck in Herkenbosch kan het publiek zondag 26 maart om 12.15 uur kennis maken met een voor deze regio bijzondere muziekstijl. Te gast is de The Klezmer Society met klarinettist Christian Dawid als gastsolist.

Klezmer is van origine de instrumentale muziek van de Jiddisch sprekende Joden in met name Oost-Europa. Liefde, vreugde, pijn, verdriet: het zijn universele thema’s die allemaal door The Klezmer Society verklankt worden. De stukken worden omkleed met prachtige en soms (naar goed Joods gebruik) grappige teksten. Het ensemble heeft een enorme drive om dit alles te delen met het publiek. Een optreden van The Klezmer Society lijkt op het eerste gezicht misschien een onderdompeling in een andere wereld. Maar, wanneer je je ogen sluit en je waant in een oud Joods dorpje, dan kom je er achter dat die en onze wereld minder van elkaar verschillen dan je misschien zou denken.

Drie jaar geleden had stichting Kasteelconcerten landgoed Daelenbroeck The Klezmer Society reeds uitgenodigd. Het was ook het jaar van 75 jaar bevrijding en dat was een van de redenen om de muziek en de verhalen van deze groep te laten horen. Helaas dit concert vanwege covid niet doorgaan, maar gelukkig komen de vier musici met een gastklarinettist op 26 maart alsnog naar Herkenbosch. Bert Vos en Iefke Wang spelen viool, Elianne van Ee is de accordeoniste, Eva van de Poll celliste en Christian Dawid speelt klarinet, zang, fluit en poyk. Gastsolist is Christian Dawid op klarinet.

Losse kaarten kosten 18 euro (jongeren tot 15 jaar 5 euro). Kijk voor meer informatie en kaarten op: www.daelenbroeckconcerten.nl. Reserveren kan ook via: delouw.wim@outlook. com (tel.: 0475 537773); mt-goebbels@hetnet.nl (tel.: 0475 532809) en arongen@home.nl (tel.: 0475 53275).
De poort van de Hoofdburcht staat om 11.30 uur open,

Op de foto: The Klezmer Society is zondag 26 maart te gast in Herkenbosch.

Foto©️: Farzad Arian

Gepubliceerd: 22 MAA 2023 - 20:44