Jong Nederland viert diamanten jubileum met durpskwis

Jong Nederland viert diamanten jubileum met durpskwis

Zestig jaar Jong Nederland Herkenbosch. Reden voor een feestje dus, maar wat doe je dan?

Menig kind dat ooit in Herkenbosch gewoond heeft zal met plezier terugkijken op zijn tijd bij de J.O.C./Jong Nederland en herinnering hebben aan samen spelen. Buiten, binnen, in volle actie of beheerst, competitief of gewoon voor het plezier, in de grote groep, individueel of in een subgroepje. Creatief bezig zijn op honderd manieren. En wie herinnert zich niet de speurtocht of dropping met vragen en opdrachten. Maar altijd stond hierbij de groepsbeleving centraal.

Daarom hebben we besloten om iets te organiseren voor het hele dorp dat ons als een jasje past en alle ervaringen te bundelen die we de afgelopen 60 jaar hebben opgedaan in een echte: Hirkebósjer Durpskwis op 5 oktober van 16.00 uur tot 21.00 uur. Een dorpsspektakel waarin zelfgevormde teams in een race tegen de klok allerhande vragen moeten beantwoorden en opdrachten moeten uitvoeren in het dorp.

Wat is de bedoeling en hoe gaat het in z’n werk?
• Je doet mee met een door je zelf samengestelde groep die mag bestaan uit minimaal 8 en maximaal 12 (volwassen) personen. Dus mobiliseer je vrienden, je familie, je buren, je clubgenoten en stel een groep samen. Kinderen mogen uiteraard meedoen maar weet dat de opdrachten gericht zijn op volwassenen.
• Zoek een locatie in het dorp van waaruit je kunt opereren, wie heeft in jouw groep de grootste huiskamer, of heeft iemand toevallig een tuinhuisje of een feestkelder?
• De teamcaptain komt om 16.00 uur in Hammerheim de opdrachtenklapper halen.
• Hierin vind je allerlei hersenkrakers, maar er zullen ook een aantal doe-opdrachten zijn op diverse locaties in het dorp.

Kun je je al voorstellen dat er die avond “reuring” is in het dorp en dat je op weg naar je opdracht je tegenspelers tegenkomt die soms zeer bijzondere attributen met zich meedragen? Mensen die het avondrondje met de hond doen, zullen op diverse plekken dingen zien gebeuren die ze zal verwonderen en amuseren.

H-woorden
Drie H-woorden zullen tijdens de durpskwis de rode draad vormen. Namelijk: Hirkebósj, Hectisch en Hilarisch!

Zie je het helemaal zitten om nog eens uitbundig te spelen in een competitie tegen je dorpsgenoten? Stel dan zo snel mogelijk een groep samen en hou onze Facebookpagina (evenement Hirkebósjer Durpskwis) in de gaten, zet je op aanwezig voor meer informatie en opgave!

Organisatie Hirkebósjer Durpskwis, Anette, Atta, Danique, Mitch, Nina en Rens

Foto: Clubgebouw Hammerheim is op 5 oktober het epicentrum van de eerste Hirkebósjer Durpskwis.

Gepubliceerd: 17 APR 2024 - 20:14