Jong Nederland Melick blij met nieuwbouw

Jong Nederland Melick blij met nieuwbouw

Jong Nederland afdeling Melick is blij met het besluit van de gemeenteraad van Roerdalen om het clubgebouw Kanijnsheide te slopen. Het veertig jaar oude clubhuis maakt plaats voor een nieuwe aanbouw als onderdeel van de gemeentewerf. In dit nieuwe gedeelte wordt tevens Jong NL gehuisvest.

“Wij zien de nieuwbouw als een positieve ontwikkeling waarbij wij in samenspraak met de gemeente een nieuw gebouw kunnen realiseren en hierdoor hopelijk een nieuwe impuls kunnen geven aan onze vereniging”, zegt secretaris Maarten Heldens. “Welke JongNL-afdeling kan zeggen dat ze in deze tijd een nieuw gebouw krijgen en dat ze daar ook inspraak in mogen hebben!?”

De gemeenteraad ging vorige week unaniem akkoord met het voorstel van Burgemeester en Wethouders om 1.105.000 euro uit te trekken voor een uitbreiding van de gemeentewerf. Die uitbreiding is nodig om 32 voormalige medewerkers van Westrom een plaats te bieden. Zij voeren sinds vorig jaar als medewerkers van het onderhoudsteam van de gemeente het groenonderhoud en onkruidbestrijding uit. De nieuwe medewerkers zijn tijdelijk ondergebracht in de gemeentewerf in St. Odiliënberg, maar deze situatie is niet wenselijk. Om de nieuwe arbeidskrachten onderdak te bieden bij hun collega’s in de gemeentewerf aan de Kastanjelaan in Melick had het college drie opties uitgewerkt. De eerste ging uit van aanpassing van bestaande ruimten. De tweede omvatte verbouwing, renovatie en herinrichting van het aangrenzende gebouw van JongNL waarbij het team Onderhoud medegebruiker wordt van Kanijnsheide. De derde optie was uitbreiding van de bestaande gemeentewerf door sloop van het jeugdgebouw, waarbij JongNL medegebruiker wordt van de nieuwbouw. Hoewel sloop en nieuwbouw aanmerkelijk duurder is, ging de voorkeur van het college ging uit naar die laatste optie. De gemeenteraad stemde daarmee in. Door te kiezen voor nieuwbouw kan energie neutraal of besparend worden gebouwd. Bovendien is hiermee een gezonde, aantrekkelijke en veilige huisvesting voor JongNL langdurig gewaarborgd. Het huidige 40 jaar oude gebouw verkeert in slechte onderhoudstoestand. Sloop betekent een besparing op direct noodzakelijke en toekomstige hogere onderhouds- en energiekosten.

Diverse raadsleden drongen er bij het college op aan om Jong NL nadrukkelijk te betrekken bij de verdere invulling van het plan. Zo acht de raad het voorstel om de jeugd tijdens de overbruggingsperiode te huisvesten in een tent niet wenselijk. Wethouder Jan den Teuling zegde de raad toe om hierover met de jeugdclub in overleg te gaan. “Nu het voorstel door de raad is aangenomen, kunnen we de diepte ingaan met de verdere uitwerking van het plan. We zullen daarbij open het gesprek aangaan met Jong NL en ben ervan overtuigd dat we er samen goed uitkomen.”

Tekst: RoerdalenNU.nl

Gepubliceerd: 12 NOV 2021 - 19:21
Laatste update: 15 NOV 2021 - 09:36