Jeugdorkest Play The Beat wil jury en publiek verrassen

Jeugdorkest Play The Beat wil jury en publiek verrassen

Jeugdorkest Play The Beat uit Posterholt/Sint Odiliënberg treedt op zondag 21 april om 11.55 uur op tijdens het Eurofestival in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel. Dit is een heel spannend muzikaal festival. Want naast een volle zaal met enthousiast publiek, luistert ook een deskundige jury mee. “Wij hebben er heel veel zin in!”

Slagwerker Sepp Bustin uit Posterholt is met zijn negen jaar de jongste muzikant van Play The Beat, het jeugdorkest van Muziekvereniging Musica Rura. Het is voor het eerst dat Sepp meedoet aan een concert waarbij maar liefst twee juryleden meeluisteren. “Dat is best spannend”, zegt hij. “Maar we hebben heel goed geoefend met z’n allen en met onze dirigente Manon Verstegen, dus het gaat vast goed.”

Spelen voor jury
De piepjonge muzikant heeft al vernomen dat juryleden Roger Niesen en Jos van de Braak van het Eurofestival geen punten geven, maar kennen een predicaat toe en schrijven een opbouwend juryrapport. “Dan ben je toch iets minder zenuwachtig.” Overigens is Sepp niet alleen één van de vijf slagwerkers van Play The Beat, maar samen met Josie Slangen ook presentator.

“Ruig” programma
Het jeugdorkest gaat de jury en het publiek tijdens het concert van de sokken blazen met drie gevarieerde muziekstukken: Un Poco Español van Harm Evers (“Een lekker vrolijk zomers liedje”, zegt Sepp), Highlights from Guardians of the Galaxy van arrangeur Michael Brown (“Je voelt je net in de ruimte”) en Metal! van arrangeur Sean O'Loughlin. “Dat laatste muziekstuk is heel ruig”, verklapt Sepp. “Daar verheug ik me het meeste op. We hebben dan ook een verrassing voor de jury en het publiek”

Voorproefje op 19 april
Play The Beat deed vijf jaar geleden voor het laatst mee aan het Eurofestival. Toen werd het predicaat ‘goed’ behaald. Uiteraard wil het jeugdorkest dat resultaat minstens evenaren. Om alvast te wennen aan spelen voor publiek is er op vrijdag 19 april van 19.00 tot 20.00 uur een openbare generale repetitie in Dörpshoes De Beuk in Posterholt. “Jullie mogen dan al naar ons komen luisteren”, nodigt Sepp iedereen uit.

Eurofestival
Tijdens het Eurofestival op 20 en 21 april spelen in totaal vijftien jeugdorkesten uit Nederland en België. Het thema van de 25e editie van het muzikale evenement is ‘Wij pakken uit! Doen jullie mee?’. Beide dagen begint het festival om 10.30 uur. Jeugdorkest Play The Beat speelt op 21 april om 11.55 uur. Het volledige programma is te vinden op www.euro-festival.nl.

Oo de foto: Jeugdorkest Play The Beat neemt deel aan het Eurofestival in Heel.

Gepubliceerd: 17 APR 2024 - 20:33
Laatste update: 19 APR 2024 - 08:39