Jeu de boulesbanen in Montfort geopend

Jeu de boulesbanen in Montfort geopend

De jeu de boulesspelers van Montfort kijken terug op een geslaagde opening van de jeu de boulesbanen afgelopen vrijdag. Een feestelijke middag als start van het nieuwe buitenseizoen en tevens als officiële opening van banen.

Belangstellende bewoners van de Dijkhof en Maison Molenbeecke, inwoners en kinderen van groep 8 van De Hovenier werden in de gelegenheid gesteld om samen met de vaste Montforter spelersgroep een balletje mee te gooien. Met name de bewoners van de Dijkhof en Maison Molenbeecke maakten hier goed gebruik van.

Twee teams, bestaande uit burgermeester Monique de Boer, wethouder Jan Smits, vertegenwoordigers van de gemeente Roerdalen, enkele spelers en bezoekers, namen het tegen elkaar op. Frans Peeters en Susanne Hendrix keken toe dat als volgens de spelregels verliep.

Onder aanvoering van de wethouder maakten Matje en Susanne met de schoffel een beginnetje om het terrein en de perkjes onkruidvrij te maken en te onderhouden. Het plein en de pas door de gemeente aangelegde perkjes willen de jeu de boulesspelers zelf onderhouden met de door de gemeente aangeboden schoffels.

Voorjaarszonnetje
Een sfeervolle middag onder een fris voorjaarszonnetje, met lieflijke muzikale opluistering van MuziKidzkoor onder leiding van Aimee Baars (hun eerste optreden als koortje) en met Jon en Jo Roemen op accordeon en zang. Er werd meegezongen, gesjoenkeld en vooral genoten. De foto’s en filmpjes spreken voor zich. Met dank aan Ruud Snijders.

Het ontbrak niet aan koffie/thee, gebak, etc. Wonen Limburg was vertegenwoordigd net een heuse pizzabakker met heerlijke vers gebakken pizza’s die gretig aftrek vonden. Met dank aan Roos en Woody.

We kijken terug op een geslaagde gezellige middag en blikken vooruit naar een mooi jeu de boules-zomerseizoen 2022. Met dank aan iedereen die een handje toestak en aanwezig was.

Burgerinitiatief
Stichting Samenspel Montfort is als nieuwe beweging in ons dorp blij met dit nu al geslaagde burgerinitiatief; de aanleg van de vier banen en het wekelijks samen beoefenen van de jeu de boulessport. Op vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur komen 15 tot 20 inwoners samen om het spel te spelen. Daarmee is een begin gemaakt van wat er allemaal mogelijk is in Montfort. Samen dit soort initiatieven oppakken en de schouders er onder zetten is onder andere de opzet van Stichting Samenspel Montfort. Doet u mee?

Met dank aan sponsoren, Therapiecentrum Montfort, Wonen Limburg, Gemeente Roerdalen, café-restaurant Biej de Vogel, Bakkerij Mans, Slagerij Smeets, Cecile Bloemen Kruiden en Meer, Verenigingenraad Montfort.

Zie ook: www.samenspelmontfort.nl; contact: info@samenspelmontfort.nl

Op de foto: Gezellige drukte bij de opening van de jeu de boulesbanen.

Foto: Ruud Snijders

Gepubliceerd: 19 MAA 2022 - 13:57