Janse Bagge Bend opent nieuwe serie

Janse Bagge Bend opent nieuwe serie

De gemeente Roerdalen stimuleert burgerinitiatieven om de sociale samenhang in de dorpen te versterken. De toekenning van het predicaat Dorpshuis aan lokale maatschappelijke accommodaties is daar een voorbeeld van. Dat heeft inmiddels al in meerdere dorpen geresulteerd in mooie initiatieven. In RoerdalenNU.nl laten we deze regelmatig de revue passeren. Wellicht dat ze ook voor andere dorpen een bron van inspiratie kunnen zijn. In deze aflevering vervolgen we de berichtgeving over het plan van de groep Altied Sjerp uit Posterholt om in Dorpshuis De Beuk een programma te ontwikkelen waarbij samen muziek beleven centraal staat.

Zoals eerder beloofd lichten we iets van het tipje van de sluier over de plannen van de groep Altied Sjerp uit Posterholt. Als je het niet meer weet: Altied Sjerp wil meer doen met muziek in de kernen. Niet muziek in disco’s en music halls waar heel veel mensen bijeenkomen, staande en zwaaiend met lichtjes in de linkerhand en glazen alcohol in de rechterhand luisterend naar een uitbundige jukebox. Nee, het gaat erom om naar muziek te luisteren, om muziek te ontdekken en vooral te kijken naar wat muziek met je doet. Muziek inspireert en maakt je positief denkend, alert en “scherper”.

Kleinschalig
De groep Altied Sjerp maakt een programma met muzikanten van naam en faam die juist ook kleinschalig hun ziel en kunnen willen blootleggen. De première is zaterdag 30 april om 20.00 uur in Cultureel Centrum De Beuk in Posterholt. Noteer die datum. De eerste muzikale gasten is de Janse Bagge Bend.

Intieme setting
De Janse Bagge Bend bestaat al meer dan 40 jaar. De band is gestart als zate hermenie tijdens het carnaval. Maakte een grote hit: Sollicitere. De groep stelt tijdens haar optredens het publiek centraal. De laatste jaren hebben ze minder in grote feesttenten gespeeld maar omarmen ze het spelen in een intieme setting. Het contact met het publiek vinden zij erg belangrijk en is ook te horen in hun nieuwe nummers zoals Kesjketoe, Awt en Versjlete en Neit draan gewaes. De liedjes geven stof tot nadenken en laten heel goed zien dat muziek meer is dan geluid. Zij komen naar Posterholt met een theatervoorstelling met zittend publiek.

Aangepast
De zaal van de Beuk zal worden aangepast en aangekleed om de intimiteit goed tot z’n recht te laten komen. Het aantal luisteraars zal beperkt zijn tot maximaal 300. Daarna volgen nog meer muzikale avonden. Daarover volgende week meer. Maar bovenal wat er ook gebeurt blief ‘Altied Sjerp’. U hoort nog van ons.

Op de foto: De Janse Bagge Bend trad vier jaar geleden nog op in St. Odiliënberg.

Tekst: Altied Sjerp/Fons Voesten – Foto: Janse Bagge Bend

Gepubliceerd: 03 FEB 2022 - 08:34