Jacqueline Aelen koninklijk onderscheiden

Jacqueline Aelen koninklijk onderscheiden

Scheidend raadslid Jacqueline Aelen is zojuist door burgemeester Monique De Boer bij haar afscheid als raadslid koninklijk onderscheiden.

Burgemeester Monique de Boer zei in haar toepspraak dat de raad met Jacqueline Aelen een “doorgewinterde bestuurder” verliest. Van 2002 tot 2006 was ze raadslid in de voormalige gemeente Ambt Montfort en van 2007 tot 2010 raadslid voor de Jongerenlijst in Roerdalen. Na een pauze van twee jaar pakte ze de draad in 2012 weer op. Vanaf 2014 was ze raadslid voor de PvdA en daarnaast fractievoorzitter, commissielid en lid van het Presidium. “Je jarenlange ervaring als bestuurslid van het Waterschap bracht je naast vreugde ook de nodige ergernissen.”

Ook bouwde ze een groot netwerk op. De Boer: “Het sterke aan jou is, dat je niet alleen verbaal in de raadszaal van je laat horen, maar vooral ook de handen uit de mouwen steekt. Zwerfafval ophalen of actief bij de oprichting van de speeltuin ‘t Vinkenès. Dat zijn de zaken die de burger ziet!” Vanwege haar jarenlange raadswerk werd ze benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gepubliceerd: 29 MAA 2022 - 19:44
Laatste update: 30 MAA 2022 - 13:55