Infoavond over verkeerssituatie in Boomstraat

Infoavond over verkeerssituatie in Boomstraat

De gemeente Roerdalen houdt donderdag 8 september in De Beuk een informatieavond over de te nemen verkeersmaatregelen in de Boomstraat.

In januari 2022 ontvingen wij een brief van de gemeente Roerdalen. Er zou een pilot gestart worden van één jaar met Gumatec-verkeersdrempels in de Boomstraat. Inmiddels is bekend geworden dat deze pilot is stilgelegd omdat er ook zorgen leefden bij omwonenden. Zo gaven bewoners onder andere aan zorgen te hebben over mogelijke geluidsoverlast en trillingen.

Nieuwe plannen
Dit betekent echter niet dat wij stil hebben gezeten! Wij zijn in gesprek gebleven met de gemeente Roerdalen en er zijn nieuwe plannen gemaakt. Straatbewoners zijn het er namelijk wel over eens dat er té hard gereden wordt in de BoomstraaDe gemeente Roerdalen houdt donderdag 8 september in De Beuk een informatieavond over de te nemen verkeersmaatregelen in de Boomstraat.

Wij hebben als werkgroep het concept mogen inzien en hebben verbeterpunten aangegeven. Zo proberen wij zoveel mogelijk aan te sluiten op de huidige parkeerbehoefte in de straat, het toegankelijk houden van in-/uitritten van ondernemers en bewoners etc. De huidige wegversmallingen zullen gehandhaafd blijven. Tevens is het plan om de kruising met de Winkelweg te verhogen (zoals kruising Hoofdstraat-Nieuw Holsterweg). Wij hebben voorgesteld om vrachtverkeer te weren in Posterholt en alleen toegankelijk te maken voor bestemmingsverkeer, zoals nu in Sint Odiliënberg, Melick en Herkenbosch al is.

Smiley-borden
Momenteel hangen er twee smiley-borden in de straat, die de snelheid van het verkeer in beide richtingen meet. Wij zien dat deze borden al een positieve uitwerking hebben op het meeste verkeer. Gemeente Roerdalen zal de meetgegevens ook met ons delen.

Infoavond
De gemeente Roerdalen organiseert een infoavond op donderdag 8 september 2022 om 19.00 uur. Deze wordt gehouden in De Beuk. Doel van deze infoavond is om het conceptplan “verkeersmaatregelen Boomstraat” met alle geïnteresseerden te delen en uitleg te geven over het stilleggen van de eerder geplande pilot. Op-/aanmerkingen op het gepresenteerde concept, kunnen meegenomen worden in het definitieve plan. Wij hopen na al onze inspanningen op verkeersmaatregelen, die ervoor zullen zorgen dat men zich én veilig in het verkeer kan bewegen, maar dat óók een goede doorstroom als ontsluitingsweg van ons dorp behouden blijft. De Boomstraat is een kinderrijke straat, ook voor hun veiligheid is verandering gewenst.

U bent bij ieder van ons welkom indien er nog vragen zijn vóór 8 september.
Job Wolters (huisnr.5), Karin van de Wiel (huisnr.19), Pierre Boosten (huisnr.26), Davy Deteren (huisnr.30) en Annemieke Drohm (huisnr.14).

Gepubliceerd: 03 SEP 2022 - 12:10
Laatste update: 03 SEP 2022 - 12:12