'Ik heb een hekel aan ‘toetsenbord-ridders’'

'Ik heb een hekel aan ‘toetsenbord-ridders’'

In de rubriek Speeddaten met de nieuwe raad stellen we aan de hand van een aantal tête-à-tête-vragen de nieuwe gemeenteraadsleden aan u voor. Wat beweegt hem of haar om raadslid te worden? Wie is de persoon achter het raadslid?  Regelmatig halen we telkens een raadslid voor het voetlicht. Deze keer is dat Ralph van den Waardenberg uit Herkenbosch.

Naam: Ralph van den Waardenberg.

Leeftijd: 36 jaar.

Woonplaats: Herkenbosch.

Fractie: Roerstreek Lokaal!

Beroep: In het dagelijks leven fulltime werkzaam bij de gemeente Weert als Beleidsadviseur Mobiliteit en Voorzitter Ondernemingsraad.

Verliefd, verloofd, getrouwd: Niet getrouwd, maar wel nog iedere dag verliefd op Vivian. 

Hobby’s: Drummen (en dan vooral de optredens, repeteren is niet zo mijn ding), kamperen met het gezin, wandelen, fietsen, fitnessen en klussen.

Lidmaatschap verenigingen: Op dit moment niet, maar als iemand nog een bestuursfunctie beschikbaar heeft, mogen ze altijd contact met me opnemen.

Hoe zou je jezelf omschrijven? Als een positief ingesteld persoon, met een gezond dosis humor. Ik kan goed luisteren, mijn mening vormen en een besluit nemen. Ik ben daadkrachtig en ga graag recht op mijn doel af, waarbij ik af en toe té direct kan reageren waardoor mensen afschrikken of het als ’niet tactisch’ omschrijven. Verder ben ik benaderbaar voor iedereen; ik bijt niet!

Waar heb je een gruwelijke hekel aan? Aan mensen die hun verantwoordelijkheid niet nemen en aan de zogenaamde ’toetsenbord-ridders’ die vanachter het computerscherm hun mening op social media plaatsen in volledige anonimiteit.

Wat trekt je aan in de functie van raadslid? Ik zet me als persoon graag in voor de samenleving. Als raadslid ben je in die positie en die vul ik dan ook met veel plezier in. Het kunnen meesturen, meebeslissen en ook écht het verschil kunnen maken voor onze gemeente, geeft mij energie!

Ochtend- of avondmens? Door de week een ochtendmens en in het weekend een avondmens.

Waarvoor mogen ze je voor wakker maken? Ik heb het liefste dat ze me laten slapen óf het moet een heerlijk frikandelletje speciaal zijn.

Waar wil je je als raadslid vooral voor inzetten? Als raadslid wil ik me vooral inzetten voor de leefbaarheid ín de dorpen en de authenticiteit ván de dorpen. Maar ook ga ik voor een duurzame en (verkeers-)veilige inrichting van de openbare ruimte, meer veilige fietsroutes, voldoende woningaanbod, minder regeldruk voor inwoners en ondernemers en voor versterking en verruiming van Nationaal Park De Meinweg.

Met wie zou je wel eens een week willen ruilen? Een week is misschien wat veel, maar ik zou wel eens een dag of twee willen ruilen met iemand van een wijkteam uit onze gemeente. Om eens te ervaren hoe het is om deel uit te maken van dat team.

Wat is je favoriete gerecht? Sushi, de Indische keuken en Grieks.

Waar word je verdrietig van? Op dit moment van de situatie in Oekraïne en de gevolgen voor de mensen in deze oorlog. Maar ook het effect wat dit heeft op ons als land, zoals hoge energierekeningen, onzekere tijd, geen duidelijk perspectief waar we naartoe gaan.

Welke persoon (levend of overleden) heeft de grootste indruk op jou gemaakt? Mijn opa. Die heeft mij bijgebracht dat je naast het werk ook voldoende moet ontspannen en dat je met twee benen op de grond, het stevigst in het leven staat, oftewel: blijf jezelf!

Op de foto: Ralph van den Waardenberg: “Ik zou wel eens een dagje deel uit willen maken van het wijkteam.”

Samenstelling en foto: Redactie RoerdalenNU.nl

Gepubliceerd: 03 NOV 2022 - 09:16