Hoge schuttersonderscheiding voor Fred van Hal uit Posterholt

Hoge schuttersonderscheiding voor Fred van Hal uit Posterholt

Fred van Hal uit Posterholt is opgenomen in de orde van Ridders van de Heilige Sebastianus van de Europese Gemeenschap van Historische Schutters (EGS) in Europa.

Dit gebeurde tijdens het Europees schutterstreffen en investituur in de Onze-Lieve-Vrouwe Kerk te Deinze (België). De plechtigheid werd verricht door Keizerlijke Prins en Aartshertog van Oostenrijk Karl von Habsburg-Lotharingen, beschermheer van de EGS en Grootmeester van De Raad van Ridders. Samen met Fred van Hal ontvingen nog tien andere schutters uit heel Europa deze hoge onderscheiding.

Het ridderschap werd toegekend op grond van zijn uitzonderlijke verdiensten voor de schutterswereld. Daarvoor werd hij in 2019 al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is verder Schutbroeder Edele Eed-Broederschap van de soevereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus, drager van de gouden medaille Ordo Nobilis Papegayi en de zilveren medaille van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie.

Van Hal is bestuurslid van de Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o., gecertificeerd jurylid en lid van de normencommissie van de Federatie Oud Limburgs Schuttersfeest, bestuurslid van de Zuid-Limburgse Schutters Federatie en lid van schutterij St. Martinus Linne.

Ook in de gemeenschap Posterholt is hij in diverse functies actief. Zo is hij vicevoorzitter van de Sport en Cultuur Raad Posterholt, voorzitter van de Ondernemersvereniging OVP Posterholt, bestuurslid van de stichting Posters Waekblaad, lid en oud-voorzitter van schutterij St. Mathias & Cornelius en penningmeester van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Roerdalen.

Op de foto: Fred van Hal werd door de Keizerlijke Prins en Aartshertog van Oostenrijk Karl von Habsburg-Lotharingen tot ridder geslagen.

Foto©️: Marc Verleye Photography/ aanlevering: Fred van Hal

Gepubliceerd: 13 SEP 2022 - 09:12
Laatste update: 22 SEP 2022 - 10:12