Herman Nijskens (VVD) verlaat na 24 jaar lokale politiek

Herman Nijskens (VVD) verlaat na 24 jaar lokale politiek

De VVD-afdeling Roerdalen doet in 2022 niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Roerdalen. Dat betekent tevens dat zittend raadslid Herman Nijskens niet meer terugkeert in de gemeenteraad.

“Na een aantal jaren op een stevige maar constructieve manier oppositie te hebben gevoerd, overheerst bij de VVD in Roerdalen het gevoel dat er te weinig waardering is voor deze vorm van
‘tegenmacht’ zoals door de VVD ingevuld”, zegt de fractie in een verklaring. “Rond het raadslid Herman Nijskens is er weliswaar een actieve fractie, die de gemeentepolitiek en de maandelijkse raadsvergadering volgt en daarover haar standpunten bepaalt, maar desondanks heeft Nijskens besloten om in 2022 niet opnieuw te kandideren voor de gemeenteraad van Roerdalen en de overige fractieleden/-ondersteuners steunen hem daarin.”

Met Herman Nijskens verliest de gemeenteraad in Roerdalen een van de meest ervaren politici. De Melickenaar begon zijn politieke loopbaan in 1998 als lid van de commissie financiën. Van 2002 tot 2008 vertegenwoordigde hij de VVD als raadslid. Van 2008 tot 2012 was hij wethouder. Na deze periode pakte hij het raadslidmaatschap weer op.

Nijskens, tevens lid van de Limburgse Provinciale Staten voor de VVD, zal de huidige raadsperiode vol maken en zal ook zijn werk als lid van Provinciale Staten voortzetten. “Er is geen sprake van een breuk met de VVD, maar slechts het gevoel dat er in Roerdalen onvoldoende oor en waardering is voor de liberale zienswijze van de VVD, zoals door hem verwoord de afgelopen jaren”, aldus de fractie.

De VVD wil de komende vier jaren gebruiken om de gemeentepolitiek te volgen en een nieuwe generatie van politici in Roerdalen voor te bereiden voor 2026.

Gepubliceerd: 05 NOV 2021 - 10:39
Laatste update: 05 NOV 2021 - 10:57