Herkenbosch legt golfers in de watten

Herkenbosch legt golfers in de watten

Herkenbosch wordt hoe langer hoe meer de toeristische hotspot van Roerdalen. Nadat campingexploitant Huttopia en vakantiepark Boschbeek ambitieuze plannen ontvouwden om de voormalige camping Elfenmeer een boost te geven, heeft Golfbaan de Herkenbosche nu bij de gemeente aangeklopt om bij de golfbaan aan de Stationsweg een golfresort te mogen bouwen.

De plannen voor de bouw van een hotel bij de golfbaan zijn niet nieuw. In 1992 is al een vergunning afgegeven voor de bouw van een hotel met 20 kamers. Dat plan is in de ijskast beland. In 2017 kwamen de initiatiefnemers met een nieuw plan op de proppen. Dat voorziet in een hotelvoorziening met in totaal 40 kamers en een nieuwe bedrijfswoning. Ook wordt de bestaande bebouwing omgevormd tot een kantoor en een recreatiewoning. Deze accommodatie omvat allerlei faciliteiten om het verblijf van de golfer zo aangenaam mogelijk te maken. Onder meer een ondergrondse ruimte voor het opbergen van de golfuitrusting, trolleys en golfkarretjes. Dat plan is nu zover uitgewerkt dat de procedure om het bestemmingsplan aan te passen kan worden ingezet zodat met de bouw begonnen kan worden.

Vraag
Volgens de initiatiefnemers is de vraag naar hotelarrangementen inclusief golffaciliteiten de laatste jaren gestegen. De plannen passen volgens Burgemeester en Wethouders bij het streven van
Roerdalen om het toeristisch-recreatief aanbod in onze gemeente verder te versterken en te ontwikkelingen om zodoende een impuls te kunnen geven aan de plaatselijke economie. “Goed passende recreatief-toeristische bedrijven en specifiek ook horeca, zijn belangrijk voor de gemeente”, zegt het college in het besluit om medewerking te geven aan het initiatief.

Speerpunten
De gemeente legt in haar toeristisch beleid de nadruk op een aantal specifieke speerpunten. Dat zijn:
• Profileren van Roerdalen vanuit toeristisch perspectief;
• Versterken van het recreatieve routenetwerk;
• Benutten van de potentie van het Belevingspark de Meinweg;
• Ruimte bieden voor kleinschalige verblijfsrecreatie in het buitengebied;
• Aandacht voor de kwaliteit van de verblijfsrecreatie;
• Bewaken van de balans tussen behoud en beleving van natuurwaarden;
• Faciliteren van initiatieven en concrete plannen die bijdragen aan deze speerpunten.

Het plan van Golfbaan de Herkenbosche voldoet volgens het college aan deze doelstellingen. “Het realiseren van hoogwaardig hotel dat inspeelt op een behoefte van een specifieke markt is een aanvulling is op het reeds bestaande recreatieve aanbod in de gemeente. Daarbij wordt rekening is gehouden met de sfeer en beleving van het nationaal park. Bovendien wordt verouderde bebouwing gesloopt en vervangen door hoogwaardige bebouwing met een landschappelijke inpassing.”
Voordat de schop de grond ingaat, moet nog een hele procedure doorlopen worden waarbij belanghebbenden in de gelegenheid worden gesteld om hun zienswijze in te brengen. Daarna kan het voorstel in de raad behandeld worden.

Op de foto: Golfbaan de Herkenbosche heeft plannen voor de bouw van een golfresort met 40 kamers.

Tekst en foto: RoerdalenNU.nl

 

Gepubliceerd: 20 JAN 2022 - 08:45