Herinrichting van speeltuin ‘t Winkelweike van start

Herinrichting van speeltuin ‘t Winkelweike van start

De herinrichting van speeltuin ’t Winkelkweike is van start gegaan. Donderdag 4 augustus ontving buurtvereniging De Winkel een cheque van de Rabobank als bijdrage in de uitvoering van de plannen.

In de winter van 2020/2021 is Buurtvereniging De Winkel gestart met plannen voor de herinrichting van speeltuin ’t Winkelweike. Onder leiding van Chris Timmermans werd een werkgroep samengesteld. Allereerst werd de buurtbewoners verzocht een enquêteformulier in te vullen met wensen voor de herinrichting. Hier kwam voldoende respons op om een duidelijk beeld van de wensen te krijgen. Duidelijk werd dat er niet alleen behoefte was aan nieuwe speeltoestellen die de oudere en afgekeurde toestellen konden vervangen, maar dat er ook behoefte was aan een ontmoetingsplek voor de buurt, en uiteraard ook andere bezoekers, om elkaar hier te kunnen ontmoeten en te kunnen genieten van de lommerrijke plek. Dit gaf de werkgroep voldoende ideeën om hiermee aan de slag te gaan en de oude speeltuin opnieuw in te richten in een ontmoetings- en speelplek voor jong en oud. Om die reden was er naast nieuwe speeltoestellen ook vraag naar een picknicktafel, andere banken en een verhard deel met bestrating waar spelen op gespeeld kunnen worden.

Cheque
Donderdag 4 augustus mocht de werkgroep een cheque aannemen die door Carola Janssen (zelf ook buurtbewoner en lid van de buurtvereniging) namens de Rabobank overhandigd werd met de woorden: ‘Namens Rabobank mag ik een cheque uitreiken aan werkgroep ‘t Winkelweike, van Buurtvereniging De Winkel. Hiermee leveren we als Rabobank een bijdrage aan het behoud van ontmoetings- en speelplek ‘t Winkelweike. Zo versterken we de lokale leefomgeving en maken we het verschil. Ik ben trots hieraan mijn steentje bij te kunnen dragen. Het is goed voor alle leden van de buurtvereniging , maar ook goed voor de hele buurt!’ De werkgroep is erg blij met deze donatie en dankt de Rabobank en Carola, voor hun inzet en de gulle gift.

Gepubliceerd: 06 AUG 2022 - 13:55