Groen licht voor woningbouw in kerk van Melick

Groen licht voor woningbouw in kerk van Melick

De kogel is nu ook echt door de kerk. De gemeenteraad van Roerdalen heeft vorige week ingestemd met het plan om de St. Andreaskerk in Melick te verbouwen tot wooncomplex.

Het plan van Projectontwikkelaar Thallia Groep voorziet in de vestiging van 18 woningen. Zowel in het schip, de sacristie als de toren kan straks gewoond worden. Een vleugel in het gebouw wordt ingericht als kapel voor het houden van erediensten. Zowel het kerkbestuur als de gemeenteraad is blij dat hiermee het kerkgebouw voor Melick blijft behouden. “Het komt zelden voor dat er een plan voorbijkomt dat zo goed behoeftes combineert en zo goed past in het dorpsaanzicht”, sprak raadslid Ton Joris (CDA). “Ik hoop dat straks ook andere kerkgebouwen op deze manier behouden kunnen blijven.”

Bestemming
Het Bisdom en het kerkbestuur zijn al enkele jaren op zoek naar een alternatieve bestemming voor het gebouw. Het kerkbezoek neemt de laatste jaren steeds verder af. Daardoor werd het in stand houden en het gebruik van het grote gebouw voor de Sint Andreasparochie een steeds grotere financiële uitdaging. Het plan om het kerkgebouw te transformeren tot wooncomplex kreeg unanieme goedkeuring van de raad. Wel drong de raad er bij het college op aan de buurt te betrekken bij de plannen en erop toe te zien dat er voldoende parkeerplaatsen komen, bergingen voor het stallen van onder andere fietsen en een plek voor de verzameling van afval. “Het aantal parkeerplaatsen op de Markt voor bezoekers aan de winkeliers is nu al aan de krappe kant”, merkte raadslid Gerrion van Elmpt (Democraten Roerdalen) op. Nu alle formaliteiten zijn geregeld kan met de uitwerking van het plan begonnen worden. De verwachting is dat in 2023 gewoond kan worden in de kerk.

Tekst en foto: Redactie RoerdalenNU.nl

Gepubliceerd: 17 FEB 2022 - 10:01