Gerdy en Fred op schema voor Kennedymars XL 

Gerdy en Fred op schema voor Kennedymars XL 

Gerdy en Fred Dohmen uit 't Reutje zijn begonnen aan hun avontuur om met het lopen van de Kennedymars plus 28 kilometer extra geld op te halen voor Topsport for Life. Het paar heeft de extra kilometers van 't Reutje naar Sittard inmiddels afgelegd en heeft zich bij de andere lopers aangesloten om de 80 kilometer lange route van de Kennedymars te lopen. "Het gaat goed", meldt Fred.

Gerdy en Fred zijn gisteravond om 23.00 uit 't Reutje vertrokken om via de omgekeerde Kennedymarsroute naar de Markt in Sittard te lopen. Een afstand van 28 kilometer. Daar zijn ze vannacht om 4.30 uur aangekomen. Een half uur later zijn ze met de andere wandelaars op weg gegaan om de gewone route van de Kennedymars te lopen. Als ze straks doorkomen in ’t Reutje hebben ze er al 56 kilometer opzitten en nog 52 te gaan.

Als het avontuur lukt, hebben ze vanavond 108 kilometer op de teller staan. Gerdy en Fred gaan deze extreme uitdaging aan om geld in te zamlen voor Topsport for Life. Deze vrijwilligersorganisatie ondersteunt mensen met levensbedreigende ziektes, zoals ALS en kanker, op sociaal en maatschappelijk gebied.

Mensen die Gerdy en Fred willen sponsoren kunnen een bedrag overmaken op het speciale rekeningnummer: NL 81 RBRB 0787 6701 97 ovv ‘Kennedymars + 28 voor Topsport for life’.
Ook staat er tijdens de doorkomst in ‘t Reutje bij de fanfarezaal een collectebus waar mensen een donatie in kunnen stoppen. Uiteraard neemt het paar ook persoonlijk donaties aan. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Kennedymars+28 voor Topsport for life | Facebook. Of neem contact op via: fredjezelf@life.nl 

Op de foto: Fred en Gerdy tijdens hun eenzame nachtelijke tocht van 't Reutje naar de start van de Kennedymars in Sittard. 

Gepubliceerd: 16 APR 2022 - 08:19
Laatste update: 16 APR 2022 - 10:12