Gemeenteraad vergadert over uitbreiding gemeentewerf

Gemeenteraad vergadert over uitbreiding gemeentewerf

De gemeenteraad van Roerdalen komt donderdag weer bijeen. Belangrijkse agendapunt is de uitbreiding en verduurzaming van de gemeentewerf aan de Kastanjelaan in Melick.

De gemeente voert vanaf vorig jaar groenonderhoud en onkruidbestrijding in eigen beheer uit. Dat werk wordt gedaan door 32 voormalige medewerkers van Westrom die via detachering in het team Onderhoud van de gemeente zijn opgenomen. Om de nieuwe medewerkers plaats te bieden, moet de gemeentewerf uitgebreid worden. 

B en W hebben daarvoor drie opties uitgewerkt. De eerste gaat uit van aanpassing van bestaande ruimten. De tweede omvat verbouwing, renovatie en herinrichting van het aangrenzende gebouw van JongNL waarbij het team Onderhoud van de gemeente medegebruiker wordt van Kanijnsheide. De derde optie is uitbreiding van de bestaande gemeentewerf door sloop van het jeugdgebouw, waarbij JongNL medegebruiker wordt van de nieuwbouw. De voorkeur van het college gaat uit naar die laatste optie. Met de totale nieuw- en verbouw van de gemeentewerf is een bedrag van 1.105.000 euro gemoeid.

Op de agenda staat verder goedkeuring van het bestemmingsplan Bosweg in Montfort. Wonen Limburg is enkele jaren geleden gestart, in samenwerking met de gemeente, met een
toekomstplan voor deze locatie. Inmiddels zijn 20 sterk verouderde sociale woningen gesloopt. Het plan voorziet in de realisering van 10 tijdelijke en 10 permanente woningen inclusief de aanleg
van parkeerplaatsen en een deel van de openbare ruimte. De tijdelijke woningen zijn al klaar. Voor de bouw van de 10 permanente woningen is een wijziging van het bestemmingplan nodig.

Gepubliceerd: 07 NOV 2021 - 15:26
Laatste update: 07 NOV 2021 - 17:59