Gemeente wil megacultuurproject naar Roerdalen halen

Gemeente wil megacultuurproject naar Roerdalen halen

De gemeente wil volgend jaar een groot (internationaal) cultuurproject naar Roerdalen halen. The Colorfield Performance omvat een enorm kunstwerk dat tussen april en oktober 2023 gestalte krijgt op het buitenterrein van Kasteel Montfort.

Ongeveer vijfhonderd kunstenaars uit 19 landen slaan de handen ineen om er een gigantisch kleurenspektakel neer te zetten. Ze komen allemaal naar Roerdalen om binnen één dag een paneel van 1.22 x 1.22 meter te beschilderen, waarbij ze alle kleuren behalve zwart gebruiken.

Verwacht wordt dat in de periode van april tot oktober 60.000 mensen naar Montfort komen om de voortgang van het landschappelijk kunstwerk te komen bekijken. Vanaf de toren van kasteel Montfort heeft het publiek een prachtig uitzicht over de kleurenzee. De gemeente trekt alvast 30.000 euro uit om de aanloopkosten van het ambitieuze plan te dekken. De overige financiering komt van externen. De gemeente verwacht dat lokale en regionale ondernemers garen spinnen bij het project. Met name hotels, campings en horeca.

Op de foto: The Colorfield Performance vond pas drie keer eerder in Nederland plaats.

Foto©️: Website The Colorfield Performance

Gepubliceerd: 22 SEP 2022 - 20:08